• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Magareće mlijeko

  • Temu pokrenuo KočiÅ¡ ÄŒičak-Å oin
  • Datum prvog posta
K

Kočiš Čičak-Šoin

Guest
Vidio sam vraćajući se s mora kod Sopot,blizu Benkovca,da postoji domaći kućni oglas na kojem piše"prodajem magareće mlijeko"..Nisam neki znalac,i ponešto samo guglo,kaj mislite koja je to kategorija kvalitete magareće mlijeko?
Magareće mlijeko nije poznato pa ako ime netko ovdje može li posvjedočit o tom raritetu..?
 

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
U tim predjelima ima dosta zelenih pašnjaka i dosta kvalitetne sjenaže, a silažu rade od kamenja. Pa je vjerovatno velika kvaliteta. Malo se gubi na kvaliteti ako doji preko 35 l na dan. Šalu na stranu jako skupo mlijeko i vele da je broj 1 za klince sa plučnim bolestima. To je sve što znam.
 

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
a kao ca je neki napisa,vele doktori da jako pomaze kod kaslja i ostalih plucnih bolesti
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
negdje manje od pola litre,ima jedna ozbiljna farma mislim blizu Ivanić grada i razvijaju biznis sa uzgojem magaraca i raznoraznim proizvodima od njih,mislim da je prezime Ciganović
 

IVANCIN

Član
Tu od
19 Lip 2009
Poruka
151
Nego, koliko prosječno doje magarice:supz::partyman:

Istarske 1 litru u prosjeku.
Košta 400kn i diže ljude iz mrtvih posebno djecu.
Samo je teško pomusti, namučiš se za tu litru.
Lječe plućne bolesti,leukemiju,slabokrvnost,ženske bolesti.
Za plućne sam siguran da djeluje jer to se radi oduvjek,
a za ovo drugo se počelo sad koristiti.
 
T

TheGAMER

Guest
Magareće mlijeko pomaže kod detoksikacije jetre, balansiranja mikro flore probavnog trakta pomoću lizozima i laktoze, te je pomoć u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. Pomaže u uravnoteženju metaboličke aktivnosti stanica, pomaže u tretmanu kod kožnih problema kao što su ekcemi i psorijaza, pomaže u borbi kod osteoporoze, liječi ili smanjuje simptome astme te kašalj kod plučnih bolesti kao što su bronhitis i hripavac.

Mlijeko jača imunitet i sadrži 60 puta više C vitamina nego kravlje mlijeko, vitamine A, D, E i F, visoke količine magnezija, kalcija, fosfora, kalija, cinka, omega-6 i omega-3 masnih kiselina, kazeine, serum albumin, linolansku kiselinu kao i neke imunoglobine koji djeluju antibakterijski i protuupalno.

Neka djeca koja su alergična na kravlje, kozje ili sojino mlijeko, mogu bez problema konzumirati magareće mlijeko. Magareće mlijeko po sastavu je najsličnije majčinom mlijeku. Ima niski postotak masnoća i puno vitamina, a slatkog je okusa pa ga djeca vole piti. Mlijeko magarica sve je popularnije u Europi i naširoko se primjenjuje po preporuci pedijatara u Italiji, Francuskoj, Belgiji i drugim zemljama, u medicinske i kozmetičke svrhe.

Mlijeko se može nabaviti u zaleđenom stanju, zbog duljeg vremena upotrebe. Smrzavanje mlijeka ne utječe se na gubitak ljekovitih tvari. Dnevna propisana doza je jedan decilitar dnevno. Litra magarećeg mlijeka stoji 500 kuna smrzava se u doze od decilitra. Odmrzava se na sobnoj temperaturi, a zagrijava se u vrućoj vodi na 30-40°C i ne smije se kuhati

Mlijeko mozete nabaviti na otoku Murteru odnosno u Jezerima, na FARMI KUKURIN

za sve daljnje informacije pogledajte na facebook stranicu i nazovite za više informacija

http://www.facebook.com/pages/Farma-Kukurin/146365138745012
 
S

Srebrni letač

Guest
magareće mlijeko

evo, lutajući internetom naišla sam na ovu temu. drago mi je da je neko oglas spomenuo na forumu. inače, to mlijeko daju moje magarice :)
u zadnje vrijeme ljudi sve vise kupuju mlijeko, telefon zvoni non stop. cijene se inace krecu oko 500 kn, ali s obzirom da znamo kakva je situacija, mi ga drzimo na 300 po litri. eto, da se usput malo promoviram :)
svaki dan muzemo i mlijeko odmah ide na smrzavanje(tako se cuva) i smrznuto ima rok od 2 godine. pakiranja su po 1 dcl. i to je dnevna doza. super je za kasalj, sve u vezi disnih puteva, imunitet, apetit. miris nema nikakav, a okus je malo sladak. djeca ga obozavaju. ako je netko zainteresiran....tu smo
pozdrav
 

Najnoviji postovi

Na vrh