• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mali medved

  • Temu pokrenuo Mali medved
  • Datum prvog posta
M

Mali medved

Guest
Pozdrav dobri ljudi!

Dolazim vam iz Vojvodine ravne iz Novog Sada, imam 19 godina taman završio srednju!

Nemam ni njive ni znanja, al zato sam tu! Voleo bih da kupim neko imanje i da stvaram najbolju hranu, da đubrim samo prirodnim đubrivom i imam zdrav hranu. Jel moguće to?

Kako nemam nikakvog predznanja o bilo kakvoj poljoprivredi, jel pametno da upišem poljoprivredni fakultet ili odmah na zemlju? Jel potrebno neku školu završiti? Šta mi je činiti?
 

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,710
Dobrodošao :)

Nešto vas se puno skupilo iz vojvodine :)

Moj savjet ti je da ako ikako možeš nastavit školovanje - nastavi, neće ti bit žao (nemora bit vezano uz poljoprivredu, poljoprivredu uvijek možeš radit).
 
A

Attila

Guest
Ala nas ima iz Vojvodine, svaka nam čast! xD

Što se studiranja tiče, najbolje upiši ono što voliš i gde možeš da nađeš sebe. Ako je to poljoprivredni faks, onda to. Ionako ćeš teško naći posla u Srbiji, šta god upisao.
Eto, i ja upisao FTN smer mehatroniku, gulim polako treću godinu i nadam se da ću moći da se ubacim u neku fabriku traktora da budem konstruktor ili bilo šta (čuo sam da Belarus planira da pravi fabriku u Novom Sadu).
A ako ne uspem, ojdoh i ja u poljoprivrednike. :D

Ne znam šta još da ti kažem. Za ratarstvo ti treba minimum 50 hektara zemlje da bi bilo isplativo. A ako imaš manje, onda ili pravi plastenike pa se bavi povrtarstvom, ili kupi par krava i bikova i svu hranu što požnješ proteraj kroz njih.

No, ima tu i mnogo pametnijih ljudi od mene koji će te bolje uputiti u tajne paorstva! :D

Pozdrav!
 
M

Mali medved

Guest
Što volim kad je forum brz i efikasan :D
Uf mislim da ne bih mogao vise od 20 jutara zemlje kupiti, priramljivo mi je to sa stokom!

A studije mogu koje hoće, možda elektrotehniku na FTN-u ali mi je nekako logičnije ako ću se već baviti zemljom da to i studiram....
 
A

Attila

Guest
Što volim kad je forum brz i efikasan :D
Uf mislim da ne bih mogao vise od 20 jutara zemlje kupiti, priramljivo mi je to sa stokom!

A studije mogu koje hoće, možda elektrotehniku na FTN-u ali mi je nekako logičnije ako ću se već baviti zemljom da to i studiram....

Elektrotehniku? Pa, ako ti dobro ide matematika, samo izvoli. :D Ali svakako ti je bolje da učiš ono sa čime hoćeš da se baviš. Imaš lepo smer stočarstvo na poljoprivrednom, tamo pokupiš cake i usput počneš da ih implementiraš na svojoj farmi.

20 jutara zemlje je čini mi se dovoljno za početak bavljenja stočarstvom. Raspitaj se u odgovarajućoj temi na forumu. :)
 
G

GROF

Guest
., dobro nam došal!., još bolje se snašal!., SRETNO TI!
 

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Dobro nam dosao! Skola ti uvek treba, a za 2o jutara... za stoku dosta, zavisi kolika ce farma biti.
Pozdrav!!!
 

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
ima vojvođana ha, neka , pozdrav dobro došao ,škola samo škola poljoprivredu uvjek stigneš vidiš kakvo je stanje s nama poljoprivrednicima malo malo pa na cestu, elektronika ... pa sve novo ima neku elektroniku treba nam neko da popravlja:D :rolfer:
 
Na vrh