• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MaliBrko

M

MaliBrko

Guest
Pa da sam nekad ak treba neka sitnica malo treba tražit il posebno naručit

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
joše jednom pozdrav i dobro došao na forum.. slike su ti opake, pogotovo onaj moćni 6480 ufff... nadame se da ne spavaš u njemu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: šalim se.
a komadima sa benzinske skidam kapu, malo jnih bi se uopće i okrenulo za poljop. strojem

T

tomonh

Guest
Daj molim te malo mi opiši agrotehniku koju primjenjuješ u soji. Sorte,gnijidba,zaštita,prinosi. Ja ju namjeravam prvi put sijat. Malo sam se raspitival kod ljudi iz ivaniča oni ju siju sa žitnim sijačicama tako da zatvore svaki drugi red. Tak sam i ja planiral jel bi sijal sa rotosemom i sve bi naprevil u jednom prohodu... Unaprijed hvala..

M

MaliBrko

Guest
Ja sijem s pneumatskom oltovom sijačicom na 50cm razmak izmerđu reda, al i na 25cm je dobro sam nemožeš kultivirat.
ja bacim neki 150kg NPK 15-15-15 prije sjetve i oko 150kg KAN-a u kultivaciji
Prvo prskanje nakon sjetve a prihe nicanja sa Senatom 0,75kg/ha i 1l Duala, i korekcija LAGUNA, FLEX, HARMONY nešta od toga ovisi kad šta uspijem kupiti
Lani sam imo prosjek preko 4t/ha

T

tomonh

Guest
Koje sorte koristiš,dali cjepiš sjeme sa bakterijama. Kaj joj nije malo 150kg/ha 15ice. hvala na informacijama

M

MaliBrko

Guest
Sijem ove god. Dijanu, Podravku, Bugu
pa valjda joj nije malo

T

tomonh

Guest
Znam,tak je za sve kulture. Ja sam zaoral oko 300kg/ha 7-ice,jučer i prekjučer sam zatvoril brazdu (30ha). Predkultura mi je kukuruz. Sam kaj cjena bude niža sigurno jel se bu puno više soje sijalo. Još sam planiral 100kg 15ice,al se dvoumim,treba štedit...Čul sam da je soja najgora za kombajnirat,kakva su tvoja iskustva. Kaj sam se malo konzultiral sa jednim čovjekom veli da rane sorte imaju nisku prvu etažu,a da se srednje i kasne granaju. On sije IKU,PODRAVKU i još neku...

M

MaliBrko

Guest
Malo je zajebano ak imaš veliki heder a njiva neravna inače nije, ja se učio kombajnirat na soji
I ja sijem podravku, ovo je podravka kad sam kosio

T

tomonh

Guest
Imam 4.5m,nije baš ravno. čuo sam da rane sorte imaju niže etaže od srednjih i kasnih.

M

MaliBrko

Guest
a 4.5m je dobro, najtaman
pa da al nije to nest opasno a svakak mora nešta ostat

M

MaliBrko

Guest
Juče sam bio kod kolege pa malo usliko zvijer s prskalicom od 3500 litara

Najnoviji postovi

Na vrh