• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mašina za mljevenje jabuka

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da ..ne treba pretjerivati s noževima i tolerancijama da ne bi bilo mljevenih koštica i svega ..onaj stroj s prvog linka sigurno zadovoljava , nekad se to udaralo drvenim batom pa se pilo na veliko

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Evo slika moje mašine. Sve je pravljeno amaterski s dostupnim materijalom a i jedan dio je kupljen.

Slika lopatice koje se nalazi na donjoj strani tanjira, izabcuje samljevenu masu van kroz otvor.

Slika tanjira od tanjira na kojem je 6 noževa kao na rendetu plus jedan velikei nož na vrhu. Ovo ostalo služi samo za zaustavlajnje jabuka da se ne rotiraju unutar mašine.

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Rende je izraz za ribež ,onaj kuhinjski za naribati krumpir ili kupus...

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Ja sam vidio jedno jeftino rješenje na autopijaci u sarajevu,ali se budala nisam sjetio slikat. Dva motora od vešmašine, jedan za pogon a drugi prerađen u drobilicu. Od prerađenog motora uzet rotor i bočni poklopci s ležajevima,stator zamjenjen sa komadom cijevi dimenzije statora i napravljen u njoj ulaz i izlaz te lijevak na ulazu. Po rotoru zavareni noževi u redove i isto po toj cijevi tako da se ne sudaraju. Nosač za pogonski motor, remen, nekakve noge i eto drobilice. Noževi su izgledali kao da su rezani iz običnog 3 mm flaha,10 mm širine i 30-40 mm dužine, i dosta gusto poredani tako da po manje gricka i pravi kašu.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
@philby čini mi se da sam pročitao u ovoj temi da praviš rakiju jabukovaču, ja imam nekoliko pitanja baš o takvoj rakiji, pa budem postavio na primjerenu temu, u voćarstvo, pod voćne rakije, nadam se da se javiš tam s ponekim savjetom, da ne uzurpiram ovu temu.

Najnoviji postovi

Na vrh