Evo, ovo je uputstvo uz Neemazal, i cijena u Cedar agro je 670,00 kn. Nisam našla karencu na uputstvu, ali rekli su mi u eko stanici 3 dana. Budući da sam ja prskala tek u prvom cvijetu, nitko se nije uzbuđivao zbog tri dana karence. Samo zbunjuje jer i nakon tri dana uši su još na biljci ko zombiji. Kod mene je djelovalo i isplatilo se platiti svaku kunu.
NeemAzal ® TS 1 L
Cijena: 670,00 kn
Visokodjelotvorni, sistemični insekticid protiv insekata koji grizu i sišu te crvenog voćnog pauka
NeemAzal®TS sadrži djelotvorne tvari iz koštica tropskog neem drva. Djelotvorne tvari neem drva stoljećima su poznate i korištene u Indiji te patentirane u sredstvu NeemAzal®TS. Ulazeci u tijelo insekata, neem blokira pravilan rad hormona. Ovo rezultira time, da insekti više ne žele jesti, letjeti, pariti se niti polagati jaja. Populacija nametnika koja više ne može niti jesti niti se razmnožavati, polako nestaje. Njihov životni ciklus je prekinut.
Djelovanje:
NeemAzal®TS prodire u list te se unutar lista djelomično sistematski transportira. Sisajući i grizući insekti iz lista uzimaju djelatnu tvar, što momentalno dovodi do prestanka hranidbe. Insekti ne uzrokuju dodatna oštecenja. Zbog posebnog načina djelovanja, uspjeh tretiranja NeemAzal®TSom ne ocjenjuje se brojem uginulih insekata već se kontrolira smanjenje oštećenja lista. Populacije insekata još su određeno vrijeme vidljive, nove populacije se više ne stvaraju.
Primjena:
Rasadnici voće (osim krušaka): protiv jelovog moljca i moljca minera; kesten: protiv kestenovog moljca minera (Cameraria ohridella); višnja: protiv crne lisne uši 1,5l/ha i po metru visine krošnje
Vinova loza u rasadnica i matičnim nasadima: protiv trsovog ušenca (filoksera, Viteus vitifoliae) - 3 l/ha; protiv hrušta - 1,5 l/ha
Povrce, na otvorenom šparoge (kod mladih usjeva isključivo nakon berbe): protiv grizućih insekata - 1,5 l/ha; mahunarke i grah: protiv sisajućih i grizućih insekata prije cvatnje - 3 do 4,5 l/ha; lisnato i korjenasto povrće za proizvodnju sjemena 3 l/ha
Krumpir protiv krumpirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata) 2,5 l/ha
Povrce, staklenik lisnato i korjenasto povrće za proizvodnju sjemena protiv sisajućih i grizućih insekata - 3 l/ha
Voce, uzgoj na otvorenom jezgričavo i bobičasto voće: protiv malog mrazovca (Operophtera brumata); jabuke: protiv jabučne pepeljaste uši (Dysaphis plantaginea); jezgričavo voće (osim krušaka): protiv jelovog moljca i moljca minera, višnja: protiv crne lisne uši; šljiva: protiv lisne uši - 1,5 l/ha i po metru visine krošnje
Ukrasno bilje, staklenik protiv sisajućih insekata, crvenog pauka, lisnih minera i bijele muhe 0,3 l/ha
Ukrasno bilje, rasadnik crnogorično drvo: protiv smrekovog prelca,
bjelogorica: protiv gubara, borovog cetnjaša
gnijezdara i hrastovog savijača 3 l/ha
Ukrasno bilje, na otvorenom ukrasno bilje: protiv sisajućih insekata, crvenog pauka i bijele mušice, ukrasno bilje (osim ukrasnih četinjača), protiv malog mrazovca, ukrasno drveće: protiv moljaca - 1,5 l/ha i pmvk (po metru i visini krošnje)
Maslina protiv maslinine muhe (Bactroccera oleae) i maslininog moljca (Praysoleae) - 0,3% koncentracija u razmaku od 7-10 dana