• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ministarstvo poljoprivrede - sto god pitam oni ne znaju?!!!

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Ne znam kakva su vasa iskustva ali ovo je prestrasno. Sto god ih pitam oni ne znaju:fiery::fiery::fiery:

primjer 1
Trazim po netu info o udaljenosti nasada od ceste/autoceste. Nadjem neki podatak o 50m ako ide do 10 auta u minuti...bla bla
Danas zovem dva nadzorna tijela za eko poljoprivredu i pitam ih: koliko nasad mora biti udaljen od autoceste? Dobijem s druge strane protupitanje: a gdje je autocesta??? wtf...on kaze nakon bla bla 20m. Ja mu kazem da sam procitao 50m. Kaze on da da, moze biti. wtf
Drugo nadzorno tijelo pak nema uopce pojma i kazu da nazovem ministarstvo poljoprivrede. Tamo mi pak zena kaze da to uopce nije propisano no da bi mi inspekcija mogla raditi probleme. Onda pak spominje teske metale u tlu, da treba analiza no da i to nije 100% jer kao ovisi o inspekciji i tome kak im se svidi ili ne svidi. Koji k???!!!

Primjer 2
Poticaji. Zovem apppprrrr i trazim da mi izracunaju moguce poticaje za to i to u uvjetima tim i tim. Nitko nema blage...

Pa ljudi dragi sto je ovo? Ti nista ne mozes planirati, nitko nista ne zna...

Ne znam, mozda ja previse trazim?! Iskreno, pocet cu snimati razgovore s njima i sve dati u novine i na tv.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ako neznaš nešto,ili nisi siguran,uvijek je onako kako tebi ne odgovara...a to ti oni neznaju i/ili nesmiju reći.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
ima način da se dobije odgovor, al moraš napravit prilog u poljoprivrednoj emisiji da ga cjela Hr vidi...tek se onda uzjebu i čak te i nazovu da ti daju odgovor...nakon 3 mjeseca u mom slučaju, ali jesu...:(happy):

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Previše tražiš, ne može ti apprrr reći koliko će biti poticaj kad oni ne određuju cifre, oni samo prebacuju novce na račune. Ministarstvo financija donosi proračun. Druga stvar, do 2020 zaboravi na poticaje ako ih sada ne dobivaš.

S obzirom da pričaš o udaljenosti od ceste a nisi naveo, vjerojatno pričaš o eko proizvodnji. Jesi pročitao pravilnik o eko proizvodnji, da li negdje piše udaljenost od prometnice i prometno opterećenje, ne. Ne piše više niti zelena ograda, da li ćeš ju ti stavit tvoj problem. Kao što su ti rekli, napravi analizu zemlje i neka obrate pažnju na teške metale pa ćeš vidjet jel ti pozicija odgovara.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Čitao si neke pravilnike i zakone i nešto ti nije jasno,jer je dvosmisleno,pitaš u mps i oni ti neznaju reći,ili ti kažu to nigdje ne piše da se nesmije ali bi mogao imati problema sa inspekcijom...tako je za sve,zato sam napisao ono gore,uvijek po pravilniku ili zakonu moraš napraviti onako kako tebi ne odgovara...
Kolega hele vjerovatno misli na to da do 2020 nema referentne godine jer je bila lani,te tko je lani upisivao nove površine ove je dobio poticaj...neka me ispravi ako griješim...

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Da li to znaci da ja ako u 2017 nesto posadim i to prijavim necu dobiti nista u 2018, 19....?

Fendt515c

Član
Tu od
11 Tra 2016
Poruka
102
Da li to znaci da ja ako u 2017 nesto posadim i to prijavim necu dobiti nista u 2018, 19....?

dobit ćeš ako ti netko prenese pravo na plaćanje a sad u kojem iznosu to je druga priča... ako ti nitko ne prenese pravo na plaćanje zaboravi poticaj (osim da povlačiš iz nacionalne rezerve ako imaš uslove za to.... s tim da prema iuv nacionalna rezerva je sprdačina postala.... nekakvih 15% od ukupnog poticaja)

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nije to slučaj samo u min. polj. ili agenciji za plačanje. Tak je to svuda. Ili neznaju ili ne žele reći. Jer ako slučajno kažu da znaju onda ti imaš tisuću pitanja. Ovak je brzo gotov. A plaća mu ide radio, objašnjavao ili samo sjedio. Ako slučajno naletiš na nekog tko će se potruditi da ti nešta objasni i usto zna o čemu govori možeš zahvaliti samom bogu. Ja imam svakih par godina na poslu provjeru znanja i svaka 2-3 mjeseca upoznavanje sa novim propisima ako ne zadovoljim mogu se oprostiti sa poslom. Njih nitko na taj način ne kontrolira.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961

Tako je, jedino nesto sitno iz nac. rezerve koja ce bit sve manja jer ce bit sve vise korisnika. Ili kako je netko napisao ako netko nece vise obradjivat zemlju pa ti prepise svoja prava.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Tko registrira novi opg isto dobiva prava. S tim da je za ovu godinu gotovo. Danas je bio zadnji dan. Zemlju mogu jos upisati podrucja posebne drzvavne skrbi. Naravno sve iz nacionalne rezerve.

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Znaci nis od one piramide osnovno 185e + eco 580e + zeleno 129.5e + proizvodno vezano 200e voce + ...?

Najnoviji postovi

Na vrh