• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupujem Mio standard kopačica.

  • Temu pokrenuo BAGERISTA
  • Datum prvog posta
B

BAGERISTA

Guest
dali neko ima ova dva dijela,šta dođu pored remenice,da zaustavljaju remen,kad je kvačilo stisnuto,bija bin ti zahvalan,neznam dali iza dođe još koji,ali ova dva sam sam dela,,,i nemogu ih štimat,,a ne rade mi dobro.
23tsbnk.jpg


Hvala unaprijed..
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Tesko ces to nac,samo ovaj svoj spigaj prema gore da ne struze po remenu dok vrti.
To ne sluzi da zaustave remen nego da kam pustis kvacilo znaci kad rucicu vratis da nebi remen ispal iz remenice do se zaustavlja i dok je labav.
Samo gorneg spigaj prema gore ili ak si iza napravil duzu rupu pa ga otpusti i podigni gore za 2cm tak da ti dok radis s njom remen nikad ne dodiruje taj limic.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
oficire nemoj pricati sto neznas. donji granicnik koci kais i vec si ga napravio da kazem solidno. tamo gde se srafi taj donji granicnik probaj turpijom za lanac testere da razrezes rupu da moze jos uvis da ide.kad je stisnuto kvacilo kais pod tezinom malo pada dole i zakacuje za granicnik i zaustavi se. samo sto meni se cini da ti je previse zategnut kais. grubo stelovanje kaisa ti je na vijcima koji drze motor za sasiju. otpusti i gurni masinu nazad.onda na samoj rucici imas vijak suplji za sajlu kvacila koji steluje finije kvacilo. vucu stelujes u samom radu da kais prilikom friziranja neproklizava. kad stisnes rucicu za kvacilo mora biti labaviji i da legne na granicnik i stane. granicnik slicno izgleda samo su malo povijene ivice da nebi sekao kais. i imaju razrez [slicovana rupa] ako je dugacak tamo gde je vijak skrati lim granicnika da neudara u deklo do radilice. ja sam kod mene pravio od jugiceve spojnice za birac brzina .one kod menjaca. skinem jedan kruzni lim i tare okrugla guma o kais a vec ima razrez za vijak . samo skratis na meru koja odgovara. onaj gornji granicnik mora biti uz sami kais kad je pusteno kvacilo. on neda kaisu da se otpusti na gore.onda imaju oba funkciju. granicnik donji stavi u savstuh i samij samo malo ivicu na limu sa prednje strane da nezaseca kais.malo je cekicem savij po obodu. ima i treci granicnik na menjacu. dolazi na gornju stranu kraj remenice i sa prednje strane ka motoru.i on koci malo kais
 
Posljednje uređivanje:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Vica remen nesmije strugat dok je u pogonu,i ne koci ga nego drzi remen kad pustis napinjac u obliku da ne pada na remenicu imotora,a lim oko remena na getribe neda remenu kad je otpusten da ide prema napred da remenica na motoru nebi ga hvatala i pokusala ga zavrtit.
Ta 3 lima o kojima pricamo sluze da remen kad je otpusten ne dodiruje pogonsku remenicu,da ga drzi u izduzenom obliku jer remen hoce u ovalni sam po sebi.

Da remen je malo prenapet,trebalo bi motor malo pomaknut prema getribi malo.
 

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,168
tehnicki ste svi u pravu...
samo ne znam kako vi to mislite da je remen otpusten kad je "stisnuto" kvacilo?
kolko ja znam, a imam Hondu F600, remen je otpusten i mtk je van pogona kad otpustis kvacilo,
i ti granicnici zaustave remen, i nedaju mu da padne sa remenice,
jer remenica sa radilice se i dalje vrti...
 

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Kad stisneš ručku kvačila dijeluješ protiv sile opruge koja napinajč vuče prema remenu. I odpustiš ga. (stroj stane) A napinje ga federn španeru ;)
 

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,168
onda moj model ocito ima obrnuto...
kad napnem kvacilo, valjak ide gore i napinje remen
kad otpustim kvacilo, valjak padne dolje, remen se rasiri, nema pogona...
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
F600i650 imaju polugu za kretanje ,napinjanje remena dok manji modeli imaju preko rucice ispod rukohvata.
F600 ima remen 17x i duple remenice dok manje imaju remen 13x i po jednu remenicu,al sve imaju isti princip napinjanja.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
i ova F 400 ima 17mm remen.samo manje duzine. imaju rucicu kvacila ko i vecina mkt i uvek je stegnuto kvacilo da tako kazem dok se rucica nestisne i otpusti kais. kod honde f600 je obrnuto uvek je otpusteno dok se polugom nenapne spaner u zategnut polozaj i pravi prenos. ali princip spanovanja je isti. cim se kvacilo stisne da se rastavi prenos ta tri lima imaju najvecu funkciju da zadrze kais i da mu nedaju da ga hvata pogonska remenica fakticki. grubo stelanje je pomeranjem motora ,da se usteluje priblizno vuca i slobodan hod kaisa a posle se na samoj sajli finisira i limovima. ali kad se jednom ustela dugo nema vise problema
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da kod ove je 17x remen i to kaj velis za napinjanje remena,al ta 3 lima nisu za kocenje remena nego za zadrzavanja izduzenog oblika kak sam i napisal a u pogonu,radu nesmiju dodirivat remene jer bi ga pojelo i grijalo nepotrebno.
To kaj velis kad se dobro postela nema diranja dugo.....
 

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
357
ako smijem nadodat na sve ovo,kod manjih modela kad stisneš ručicu kvačila odvajaš rolicu od remena i tako otpuštaš remen u protivnom kad se rućica ne dira remen je napet (postoji mala polugica sa strane ručice za blokadu iste)dok kod večih modela primjera 620 postoji poluga koju guraš naprijed da bi zategnuo remen,a kad potegneš polugu prema sebi onda obrnuto,što se tiće ovih limova pomalo ste svi u pravu jer služe i za kočenje remena i da ga drže udaljenog od remenice kad je kvačilo otpušteno,problem je podosta u remenima ,jel se tko sječa da je borovo proizvodio remene 16,7x850 za 4xx i 16,7x950 za 6xx(il ja to samo umišljam) i da postoji i model 350 sa duplim remenicama (tomos motor)
 

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,921
Imamo nova pravila koja definiraju ponašanje u malim oglasima, ali vidim da vi drapate po starom, umjesto oglasa rasprava o kopačici, kočenju remena, načinu rada kvačila... :(shake):
 
B

BAGERISTA

Guest
Još uvijek u potrazi za onim dijelovima.....:eek:

A za ostalo,imamo temu,pa se da tamo raspravljat..
 

Najnoviji postovi

Na vrh