• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mio standard kosilica-pomoć

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Imam kosilicu kao na ovom linku. Jučer sam ju išao upaliti kad rezevar doslovno suh, a sigurno ga nisam jesenas ispraznio. Ispustio sam i ulje kojeg je isto dosta falilo i imalo ječudan miris. Zna li netko kud je gorivo moglo otić (nije curilo van jer je u šupi na betonu i skužio bi).? I usput, zna li netko koji je ovo model i gdje bi se mogli naći dijelovi ( motor je honda)? Inače kosilica stara 20 godina i osim ulja i filtera zraka na motoru nikad ništa mijenjano, a nakosilaaaaa se...

Evo linka sa slikom:
http://www.njuskalo.hr/vrtni-alat/kosilica-mio-standard-oglas-12644742
 

fusher

Član
Tu od
28 Lip 2013
Poruka
85
Nalij benzin pa vidi dali pušta. Fleku benzina nebi vidio jer ishlapi. pogotovo u 3-4 mjeseca. ima to pipu na rezervaru?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Gorivo iz rezervara je vjerojatno polako iscurilo kroz blok i na radilici (jer je motor vertikalan). Pod predpostavkom da taj motor nema špinu za zatvaranje goriva. Ako je motor četverotaktni ispusti ulje i nalij novo, očisti krburator i razervar goriva, stavi novo gorivo i probaj. Ako je pak motor dvotaktni izvadi svjećicu i potegni 5 - 6 puta da izbaci gorivo itd....:icon_e_surprised:
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Ima pipu. Danas sam ju upalio vidim da curi benzin negdje iz karburatora. Al čudna mi je i potrošnja ulja. Mijenjao sam redovno svako proljeće, i prošle sezone potrošila pola ulja.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Prekontroliraj gdje ti pušta na krburatoru, provjeri dihtung i dotegni vijke, ako ti za cijelu sezonu potroši pola količine ulja, uz redovnu kontrolu i nadoljevanje kosiš dalje. Ako bi jako dimila i trošila ulje, treba je predihtat.:icon_blackeye:
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Nepoznat mi motor, ali ako benzin odlazi u karter to bi moglo preko plovka i iglice, zapravo sigurno pušta kad ti benzin curi iz rasplinjača.
 

Imbra

Član
Tu od
12 Srp 2011
Poruka
132
Mislim da je to MIO MVK 80 motor, retki su, nisam ih nigde videl, ali imam malu kopacicu s tim motorom i nisam bas odusevljen, fergazer je IPM, licenca BING i furt zajebava...
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Motor kao motor je jako dobar. Uz minimalno održavanje evo već 20 godina radi bez većih problema. Sad je počelo ovo o čemu sam pisao.
 
Na vrh