• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

gasans

Član
Tu od
25 Ožu 2017
Poruka
51
Pretpostavljam da je tesko za nabaviti,dali pasu karike od neceg drugog cini mi se da su 66mm.
 

gasans

Član
Tu od
25 Ožu 2017
Poruka
51
Mislim da ce ici zamenski kinez.Ko zna u kakvom je stanju cilindar i klip, u principu motor radi i ima snage samo bas mnogo baca ulje u filter.Kinez sa radilicom fi 20 koliko vidim pase na sraf,ne trebaju nikakve prepravke sem 4 caure da se izdigne malo motor.

Nego brgud jednom sam postavio pitanje za f 400 u vezi menjaca,odjednom su osovine motika prestale da se okrecu remenica menjaca se normalno okrece i lepo salta brzine.Sta bi moglo biti.
 
Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,701
Nijsam ja brgud ali tu možda vidiš odgovor, možda ti je puknut lanac:



 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,533
Taj lanac ne pukne samo tako ! Po opisanome se može zaključiti da mtk radi i da u određenom trenutku prestane da rade noževi, ako se to događa samo u prvoj brzini (a u drugoj i u rikverc ide normalno ) onda je potrošen zupčanik od prve brzine.

Ako se događa da u radu u prvoj i drugoj brzini samo momentalno se prestanu okretati noževi pa opet krenu (znači da preskače i čuju se čudni zvukovi iz mjenjača) onda je puknula opruga (koja zateže lanac). Ako je to onda je već oštećen lanac (potrgani su valjci na lancu, nekoliko njih), i kad taj dio oštećenog lanca dođe na lančanik onda preskače.

To možeš ustanoviti da (kad je mtk ugašen) staviš u brzinu i guraš mtk napred - nazad i ako vidiš da ima preskakanja ili se noževi okreću a pogonska remenica ne (ili se okreće povremeno).

To su dva najčešća kvara, bilo da je jedan ili drugi od ova dva (u oba slučaja treba otvarati mjenjač).
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,712
Znam za jedan slučaj da su se poderali kroneri na pogonskoj remenici.
Nisam mogao vjerovati. Ispočetka se isto tako ponaša, zastajkuje i to_Ovo je bilo na f600, pa pogledaj i to.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,533
F 400 nema kronere na pogonjenoj remenici - osovini, nego je ravna osivina sa jednom kajlom.
 

gasans

Član
Tu od
25 Ožu 2017
Poruka
51
Tako je osovina sa kajlom i ona se normalno okrece ali pogonske osovine ni da mrdnu kao zavarene,morao sam nositi frezu nazad.Dali moze da pukne lanac i tako se zguzva da osovine ne mogu ni napred ni nazad.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,533
Da može puknuti lanac (ali je mala mogućnost da pukne odjednom), već kako sam u prethodnom postu naveo (pukne opruga koja zateže lanac) pa onda postepeno valjčići na lancu i onda lanac ima više lufta i počinje preskakati i povremeno zapinjati i onda može se strgati.

Ali to se moglo zaključiti u radu (da preskače i zapinje) !:icon_neutral:
 

gasans

Član
Tu od
25 Ožu 2017
Poruka
51
Nije nikakve znake u radu davala da nesto nije u redu normalno frezano prethodni dan.Tada upaljena i ubacena u prvu posle metar dva samo stala,da nije otkinuo kajlu na remenici posto se ona okrece cini mi se bez nekog veceg otpora.Mada pretpostavljam da bih onda mogao okrenuti osovine motika a one ni da mrdnu.
 

Kale

Novi član
Tu od
27 Pro 2019
Poruka
5
Dobar dan molim vas informaciju koje ulje i koliko ide u mjenjač mio standard f606
 

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
550
Nabavio malu kopacicu mio 265.
Sluzila bi za medurednu obradu i zagrtanje...
Sad ima 4 noza, dali se mogu 2 maknuti pa da ide u uze redove?
Cemu sluzi ono iza na cemu stoji-neki kazu crtalo, kad to maknem mogu staviti plug
Nisam pitao vlasnika, cisti benzin ide?
 

dražen1

Novi član
Tu od
29 Ožu 2020
Poruka
6
Poštovani forumaši ćitam forum i molio bi nekoga da mi pomogne u mojem problemu.Kupio sam na svoj mtk mio standard 265 novi kineski motor i sve uz pomoć ovog foruma uspio složit no problem je sad kad se motor nagne u stranu na kojoj je auspuh odmah se ugasi.Eto ako je netko riješio problem biću mu zahvalan ako podijeli znanje sa mnom.
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,712
Senzor niskog nivoa ulja isključi motor.
Dali oreš sa njim pa se zato nakrivi ?
 

dražen1

Novi član
Tu od
29 Ožu 2020
Poruka
6
Ne orem nego samo kopam tj. frezam.Da li bi trebao onda dolijat ulja pa da se ne gasi.Motor se samo malo nagnena stranu od auspuha i odmah se gasi.
 

Najnoviji postovi

Na vrh