• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
To ti je Labin Mondial, motor DMB 300, špinu nađeš svagdje samo je odvidaš da vidiš koji je navoj. Najvjerojatnije je 12 mm (znači od APN), i tražiš da ima izvod na lijevo (kao i ova). Željezni kotači su od Mute a i šta će ti ?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Po meni to je mondijal sa 8ks benzincem i reverzerom, ti motori se nisu proslavili ako je to onaj slavni LA300 o kojemu svi pricaju...
Ali nemas tu sta radit...promjeni svjecicu doli frisku benzinu i potegni špagu ;)

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
I pazi kuda ga voziš, ako ideš u brdo, utoči više ulja, motor je sklon pucanju klipnjače uslijed pregrijavanja, jer nema uljnu pumpu. Ako ne želi upalit, provjeri struju, na modulu elektronike paljenja se nalazi prekidač za gašenje u kojem je kontakt limić koji se zna zaglavit pa ti nema struje na svjećici. Sretno! Nek te dobro služi!

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
E neće biti LA 300! Nije to brdsko vozilo ! Jer kao ostali slični benzinci imaju uljnu pumpu?
Ovih sedam postova se može prebaciti u odgovarajuću temu.

vduspara

Član
Tu od
13 Srp 2019
Poruka
65
Sutra popodne idem pogledati ovu prikolicu, ako je uredna uzet ću je.
Rupe u limu i boja će svakako pod sigmu i pijesak, antikorozivna, lak itd, jer vidim da ima na par mjesta... Ali ajd to nije problem.

Nego, na što najviše obratit pažnju, odnosno što uglavnom "zna otići", barem što se prijenosa tiče?

Prilozi

• IMG-20200217-WA0008.jpg
    IMG-20200217-WA0008.jpg
    227 KB · Pregleda: 28

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Mislim da ništa ne mozes ovako vidit...enevutalno ležaj kotača, kardan i luft u bolcenu...koja je cijena?

vduspara

Član
Tu od
13 Srp 2019
Poruka
65
Danas čistio filter zraka (po prvi puta pošto freza nije dugo kod mene).
Treba li vamo ići spužva i zašto je ona uopće tu bila?
To je sve bilo natopljeno uljem, raspadnutno, izmrvljeno...
U usisnom kanalu je bilo tog dreka skroz do ventila...

Prilozi

• 20200220_171241.jpg
    20200220_171241.jpg
    133.7 KB · Pregleda: 17
  • 20200220_170543.jpg
    20200220_170543.jpg
    198.4 KB · Pregleda: 17
  • 20200220_170538.jpg
    20200220_170538.jpg
    197.2 KB · Pregleda: 17

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Raspala ti se spužva, treba je promijeniti i filter temeljiti oprati. Ako ne nađeš odgovarajuću spužvu, lakše ćeš naći pvc mrežu za istu namjenu (a može biti i metalna).

U svaki filter (sa uljem) ide mrežica, bila ona metalna, plastična ili pak spužva.

vduspara

Član
Tu od
13 Srp 2019
Poruka
65
@brgud, ima li onda uopće potrebe stavljati spužvu kad već ima ovaj gusti žičani filter?
Radi se o SS iz '90, u koji kako kaže Kure ne ide spužva.
Ta metalna mrežica u ovom fiksnom dijelu i postoji, ona ustvari zadržava spužvu da ne uleti u usisni kanal.
Imam nešto kvalitetne spužve za tapaciranje pa mogu od nje izrezati ali ne znam koliko sve to skupa ima smisla pored filtera i ulja u posudi.

@Krumpironja, zeznuo me tip s kojim sam trebao šlep prikolicom ići po nju. Ako Bog da sutra ćemo.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Kako ja nikad nemam srece da naletim na jeftine prikolice jeftine traktore heh da je to meni uletilo kupim je odmah pofarbam uredim i prodam za 5 heh ili pustim sebi :rolleyes:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Sve sam ti napisao u mom pethodnom postu, a što se mene tiče možeš i to što je ostalo u filtru izvaditi, (imalo bi smisla !?).

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Samo očisti filter od ostataka, i ulij ulje. Spužva je sranje, pokida se, uđe u motor i zlo. Ja sam prije par godina stavio pa mi ju motor usisao i polomio podizače ventila. Nikad više. Ulje do oznake i mir ;)

Na vrh