Pastir je za sada jedno od najboljih rješenja poslje puške samo i tu ima problem kad krmaća dođe sa mladima zna probiti i tu žicu i opet uzalud nadam se da ti nebudeš te sreće
ma probijaju mi svaku večer,ali žica je dost jaka,(i pocinčana je tak da ne hrđa) nisam imao zasad nijednog slomljenog stupića ni izolatora,samo nađem ujutro na dva-tri mjesta po 5-10 metara izbačene iz izolatora,ali ona i dalje dobro trese makar je i na zemlji,a tu je još i gornja koju rijetko kad skinu...
...po tragovima se jasno vidi da dok dođe do ograde,progura glavu prek,onda ga zdrma,a on onda ide ko i svaka svinja sam naprijed,te prođe kroz ogradu unutra,tam se malo zvrti(valjda se izgubi od strujnog udara) i onda se vrati po istom mjestu nazad...kukuruz zasad ne diraju,a već je lijepo iznikao...vjerovatno od šoka izgube apetit...:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Ma sve 5 kolega ,ali zar radi nečijeg hira i sporta ,čovjek mora trošiti svoje novce,jedan dobro upućeni poznanik mi je objasnio kako se postavlja prema vlasniku divljači i osiguravajučoj kući,samo dobar odvjetnik koji bude odero vlasnika lovišta jer nema što nečija divljać raditi na vašoj privatnoj zemlji,to je vaše privato vlasništvo i amen,nadam se kolega da bude struja ubila barem koju štetočinu:icon_pidu::icon_pidu:
eh gledaj kolega sve te zavrzlame s raznoraznim fiškalima i sucima si mi mali smrtnici moremo objesiti mačku o rep...da,naravno moguća je i ta opcija,ali i ona nažalost kao i sve drugo košta,a dok ti to istužiš i istjeraš na čistac tvoje kukuruze već nema,a krave i bikove u štali to baš ne interesira puno,oni hoće svaki dan papati...ja ne uzgajam kukuruze za njihovu odštetu nego zato jer mi svaki dan treba,a ovo je najjednostavnije rješenje za najmanje novca(došlo me sve skupa oko 2500kuna jer sam stupiće svoje izmislil za tih 4jutra,a pastir mi podržava do kakvih 20 jutara,jedino za veću površinu bi trebalo prikupiti još žice i izolatora,a oni su najmanja stavka u svemu tome)...samo da mi je još malo bolje okrupnjena zemlja svu bi ju ogradil i mirno spavam...