NEWHOLLAND
Iskusan lik
- Tu od
- 15 Srp 2010
- Poruka
- 5,621
Takvi poslovi kod nas se ugovaraju đuture.
Ovdje mi nešto nije jasno.
Ako je to isplaćeno to je neka greška jer je čovjek obračunao i naplatio svoj mjesečni rad samo u prvoj stavci 2,5 KN po metru četvornom ,a to je ako ja dobro računam 5000 KN.
Nekome naplatiti tolike novce treba imati dobar razlog?Ako je bila "džungla" i sve radio ručno,baka najbogatija u okolici ???ima unuke koji mogu to odraditi ali im se neda radije sjede po kafićima.
Poslikaj taj račun i stavi ga u temu, tu niš ne štima ! Kod takvih i sličnih poslova trebalo bi prije sklapanja posla dogovoriti cijenu za određeni posal. Ja jednostavno ne vjerujem da je izdat račun sa svim tim nabrojanim ciframa ?:icon_question:
Po ovom tvom napisanom, račun ispada 31 tisuću sto je fakat pre ogromna cifra...daj poslikaj nama račun bolje..
Pa taj račun debelo prelazi vrijednost zemlje.
Nikakva inspekcija tu neće napraviti ništa - vlasnik više ne može dokazati koliki je obim posla bio potreban za uređenje zemljišta.(nešto poput moga slučaja u zlatarni kada mi je prilikom popravka ogrlice ukradena velika kopča petstotinjak kuna vrijednosti, za koju ne mogu dokazati da je uopće postojala). Zemljište je sada golo.
Krčenje, odvoz....tko zna koliko je toga bilo.
Ako nema pismenog ugovora i unaprijed definirane cijene.....a nema - nijedan vještak, koji će opet koštati - nemože objektivno prosuditi pravu vrijednost izvršenog posla.
Ja tu vidim samo desetogodišnje povlačenje po sudu i na kraju tri puta veće troškove.
Ili pokušati ići na vanparnični pokušaj dogovora za umanjenje cijene ili platiti.
Da, zato je dogovor najbolja solucuja - najprije informacija šta je i kako po propisima pružatelj usluge trebao napraviti i to mu predočiti, tako da se malo zamisli.
Raspitati se za svoja prava kod nadležne službe, i tek onda ići na dogovor.
E sada, što vješti odvjetnici mogu napraviti ako do sudovanja dođe.....netko bude u svakom slučaju izgubio gaće, a oni si budu apartmanič priuštili. Oba.
Nešto me zlobni anđelak u meni škaklja, pa sam se zapitala - a ima li izvršitelj usluge dokaz da ga je netko tražio da izvrši radove? I dozvolio mu ih?
Nije li zapravo napravio štetu vlasniku i bespravno mu ometao posjed?
U svakom slučaju, nikakvi potpisi i priznanja u prisustvu svjedoka prije nego se dogovor o cijeni postigne.
pa dobro, Milo, di si ti bio dok ti je baka dogovarala taj posao??
Pa nisam u životu majstora uzeo, za šta god bilo, da nije prvo došao vidjeti o čemu se radi i rekao svoju cijenu... ne živiš u Kanadi, hbte led, ovo je balkan, jedva čeka netko da ti ga metne...
Treba vidjeti da li može taj privatnik dokazati obim poslova?Šta znači krčiti a šta malčirati(u njegovom opisu rada,koliki je radni sat bagera...)Koliko vidim nije bilo nikakvog troškovnika po kojem bi bile ponuđene cijene stranki pa bi stranka mogla reći da li se slaže sa time ili ne.Propusti i na jednoj i na drugoj strani.
ja se isto to pitam johabice,
bez ugovora ili nekakve narudzbenice...kakva on ima prava...nikakva
Sta se tice cijena... dalmatinski krs mozes izkrcit i pofrezat, do te mjere da cvijece mozes sadit za 3-4kn/m2
Prije sam pokazal to pajdiju koji je dugo bil poslovođa u ambijentima, ugl, smijal se ko konj. Rekel je da tu površinu 5 ljudi iz ambijenra sa trimerima i motorkama sa odvozom pojedu za 3 dana ispod 15000kn, a ako bi mlatili sa šumarskim kojeg imaju, za jedan dan gola zemlja ostane, možeš cvjeće sadit ako je drveče do 15cm. Sat rada je 500kn+ pdv i plus radnik,
Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk
Nebih htio biti neugodan ali moram ovo napisati.
Ovo me podsječa na ono koliko troši Fendt. Nepokretna baka dogovara biznis i normalno (dobro nije ali svejedno) da je netko možda i bezobrazno iskoristio priliku jer svi znamo kakvi su stari ljudi (plate i šute) dok prezaposleni unuci nemaju vremena (ni predstaviti se).
Bacio je kost i vi mudrujete a on se smije u pozadini kak glodete.Kad bi to bila istina on bi več stavio sliku računa a on ništa,otvorio je ovu temu i ode on.
Stari moj, pa si zagorec ili nisi? Toži ga! [emoji1]
Šalu na stranu, ovdje je rječ o očitoj prijevari. Nek baka zatraži fiskalni račun, a ne na komadu šekret papira pa da vidim dali bude se ga usudil fiskalizirati.
Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk
Stari moj, ako je on taj posel napravil samo na riječ (bez pisanog traga o narudžbi posla) on je bedak.
Treba ga zamoliti (ako ne želi biti tužen) da sve vrati u prvobitno stanje.
U velikoj si prednosti kaj platil nisi, ugovora nema .... radije daj sto kuniča odvjetniku za pravni savjet pa da vidiš kaj ti bu on rekel a ne da se po forumu za to raspituješ....
Pitam iz radoznalosti , a kolika je cijena zemlje kod tebe, kolika je tržišna cijena za 1000m2 ?
I još , pominješ cifru krčenje grmlja za 2000m2 , jeli tvoja površina tolika ili je veća , ukupno?
Površina je ukupno 2000m2 i cijelu površinu su izmalčirali, a cijenu za 1000m2 mi je teško procjeniti jer svatko drukčije vrednuje svoju zemlju, a i ne znam nikoga tko je tamo unazad 4-5 godina prodao neku parcelu koja bi bila usporedive cijene našoj, pa da vam ne lažem neću ni nagađati.
Hvala svima još jednom na vrlo korisnim savjetima i komentarima, sad je sve u rukama odvjetnika i "pravne države".
Da to sam i napravio, tražio sam savjet i odvjetnik mi savjetuje tužbu ili pokušaj nagodbe, probat ću to riješiti možda nekim izvansudskim putem da izbjegnem dugogodišnje parničenje, ali ako to neće upaliti onda nemam druge nego tužiti ga.
Hvala svima još jednom na vrlo korisnim savjetima i komentarima, sad je sve u rukama odvjetnika i "pravne države".