• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nepoznata osoba uređuje kukuruzište (na cm do međe)

katicasombo

Novi član
Tu od
22 Ožu 2024
Poruka
3
Pozdrav
Nepoznata osoba koja na moj upit tko je (nije dala odgovor) je rekla kako je dobila dopuštenje od bivšeg vlasnika da sebi sije u 2025 kukuruz. Ono što mene smeta je da je odjednom ta osoba prošla 1m šire oranicom nego što je prije bilo i sad je doslovno na centimetar prošla (izrovala) zemlju sa međom sa mojim građevinskim zemljištem. Znači parkirao sam auto ispred garaže, a garaža je 1.5m od međe, uvijek je bivši vlasnik imao kukuruz na oranici do na 2m i više od moje garaže, odnosno preko 1m od međe je sijao.
Ovaj novi koji je došao je upravo uzeo sve do međe, izrovao je dok nisam bio doma i sad mi je doslovno na 10cm od guma od auta gdje parkiram prešao sa traktorom. Znači planira tu špricati i sijati, to znači da će špricati i sijati par cm od mojeg travnjaka i mojeg parkiranog auta. Da li postoji neki zakon koji mu to dopušta, odnosno da li itko zna zakon što kaže. Koliko se mora sijati ili odmaknuti od rada traktorom kada oranica graniči sa objektom (kućom) i betoniranim dvorištem i travnjakom na građevinskom zemljištu.

katicasombo

Novi član
Tu od
22 Ožu 2024
Poruka
3
Znači dijete mi se igralo ovog ljeta na travi na 1m od međe, gdje je između bila trava, ograde nema, nikad nije bilo potrebe jer je oranica jako široka itd, a sad će on tu špricati i izrast će kukuruz na međi doslovno na centimetar od međe. Pa zaista.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,846
Zna biti prostornim planom odredeno da u gradevinskoj zoni ne smije do mede orati..ali to treba provjeriti...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,789
sam si rekao, izorao je svoje do međe...tj. ne svoje, već unajmljeno, što mu još umanjuje odgovornost...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,909
Umanjena ili uvećana odgovornost? Ja to ništ ne razmem. Koja je koja odgovornost ako netko izore zemlju do međe, a međa može biti široka i 2 centimetra? Međa je granica koja omeđuje parcelu i štiti vlasništvo onoga tko je u posjedu kao i vlasništvo susjeda. Ako nije napravljena nikakva šteta u čemu je odgovornost? Drugo je pitanje da li postoji kakav propis vezan uz način obrade u građevinskom području. Za to prvi puta čujem. Znam da postoji pravilo kako se obrađuje zemlja koja graniči sa vodotokovima. Treba se raspitati da li je propisano kakvo pravilo. Ako pravila nema onda je sve samo na dobroj volji onoga tko je u posjedu zemlje. Ako je netko zakupio zemlju i plaća najam onda je i za očekivati da će to koristiti maksimalno.

Najnoviji postovi

Na vrh