• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nesilice i početnik

Sasaujdur

Novi član
Tu od
18 Ožu 2022
Poruka
6
Večer, totalni smo početnici u držanju koka nesilica
Radi djece smo napravili mali kokošinjac i danas uzeli 3 koke, može li neki savjet šta sad dalje, kada treba hraniti,koliko držati svijetlo, koju im hranu davati? Bilo šta pametno. Evo i slike kokošinjca

Prilozi

• IMG_20220318_174556.jpg
    IMG_20220318_174556.jpg
    70.9 KB · Pregleda: 36
  • IMG_20220318_092120.jpg
    IMG_20220318_092120.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 36

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Ne mogu ti puno pomoći oko hrane. Ja isto imam radi malog kokoš... I hranim ju ko pse. 2-3 puta dnevno.. I još kad ostane zelenog od ručka i nekad joj nasjecem koprive i maslačka...

Sin ju hrani petit keksima i kokoš ih obožava 😂...

Ali sam htjeo nešto drugo napisati... Mislim da vidim narcise u kokošinjcu. Nadam se da znaš da su to među najotrovnijim biljkama kod nas? Kako za ljude tako i za životinje... Kokoši ih inače ne diraju, ali u malom prostoru ih mogu pogaziti pa pojesti s nečim drugim pa se otrovati..

Sasaujdur

Novi član
Tu od
18 Ožu 2022
Poruka
6
Hvala na savjetu, evo ispravljeno

Prilozi

• IMG_20220319_063836.jpg
    IMG_20220319_063836.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 18
Posljednje uređivanje od moderatora:

benjamin3

Član
Tu od
29 Lip 2020
Poruka
76
Pozdrav, ja pravim smjesu od kukuruza, tritikala, ječma i zobi. U mlinu prošrotam 1 kantu kukuruza pomješanu sa 3 fangle ječma i 3 fangle zobi. Na to sve dodam pola kante tritikala u zrnu i par fangli kukuruza. To im damo ujutro, a tokom dana dobiju kako bude čega.

Inače su puštene na nekih 1000m2 voćnjala pa pojedu trave i kako pade koja jabuka, itd.

Svijetlo smo držali u početku dok su bili mali pilići, ali ne sjećam se koliko točno.

Majka se brine za njih dok su take male, a ja sam zadužen za lopatanje đubra i šrotanje, ali pitam ju točno i za to 😀

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Sve ces nauciti u hodu i na svojim greskama. I uz najbolje savjete i sve uvjete mogu se desiti greske. Sta se tice prehrane trebao si pitati od prodavaca sa cim je hranio da ne dozive sok prelazom na drugu ishranu. Mozda da kupis nekakvu gotovu smjesu za kokosi pa da postepeno dodajes kukuruz i ostalo zito ili da im meljes srot. Uglavnom to i stalno dostupna cista voda. Ne moras ih odma naglo zatrpavati sa zelenim i ostacima iz kuhinje da ne dobe proljev. Ako nece ici van iz ove gajbe onda im moras staviti nekakvu posudu sa sitnim sljunkom ili im kupiti nesto takvo pa stavljati u hranu. U vodu ponekad vitamini. Redovno ciscenje i vidi rubriku o tekutima. Ako ces ih pustati pazi da ti neodu na cestu i dobro zatvori i ojacaj gajbu da ti ne udje kuna ili lasica. Nabavi ako ti ne smeta pjetla.

Zaboravio pitati jel to rucni rad kokosinjac ili kupovni?

Sasaujdur

Novi član
Tu od
18 Ožu 2022
Poruka
6
Za šta služi dimnjak?
🙂Nije dimnjak nego rezervar za vodu sa niplima, samo još treba dovršiti finese

Prilozi

• 16476882827636036519412334535363.jpg
    16476882827636036519412334535363.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 19

Sasaujdur

Novi član
Tu od
18 Ožu 2022
Poruka
6
Ojla, šta jel to normalno da su te koke kroz dan u kućici, ili da ih tjeram van🙂?

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
drži ih 5-7 dana u kučici . onda ih ujutro puštaj van. prvih par dana možda se ne če htjeti vračati unutra pred noć pa buš ih okoliko malo sa metlom teral.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Kada mlade nesilice dođu u otvorene uvjete onda se boje svega, vrabaca, šušnja, zvukova. Moraju se priviknuti jer nisu vidjele ni sunca ni mjeseca 4-5 mjeseci zato su prvih dana samo u kokošinjcu. Za 7-8 dana ih ima po svuda.

Inače moraju se držati u zatvorenom odnosno ograđenom kokošinjcu minimalno tjedan dana da se nauče gdje im je mjesto za spavanje jer inače spavaju po šljivama, krovovima, podrumima itd i laka su hrana za predatore.

Sasaujdur

Novi član
Tu od
18 Ožu 2022
Poruka
6
Ojla, jeli zna tko šta bi moglo biti? Jedna od koka danas je cijeli dan pospana i napuhana, jeli šta za zabrinutost. Čak i jede, i tu i tamo živne

Vidim sad da izbaci i neku sluz kao da povraća boo

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh