• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nesilice

bartol18

Novi član
Tu od
7 Kol 2024
Poruka
1
Bok, imam pitanje u vezi nesilica. Danas sam pobral 7 jaja od 140 nesilica. Krecu se vani prek dana na otvorenom i jedu travu, dajem im srot i TSH Cakovec koncentrat u omjeru 4:1. Ponekad im ubacim i stocne krede. Vode imaju stalno u stali i vani u hladu. Eh sad neke se mitare, neke jos ne. Razmisljal sam da nisu tekuti, ali nema nikakvih tragova na kozi niti po stali. Molio bih pomoc ako netko zna, hvala unaprijed!

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Nije broj nesilica ni sličan. Ali ja sam od 4 nesilice dobivao po 3-4 jaja.

Uvijeti isti. Cijeli dan na otvorenom. Šrot + koncentrat. Sve isto osim dnevne temperature.
Od kad je toplinskog vala... 1-2 jaja dnevno. Češće 1 nego 2...

Par dana kad je pala temperatura je bilo po 3 jaja..

Tako da. Kod mene je to očito do dnevne temperature...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Znači.. Raskvocala se... Kupio 10 jaja od japanske i stavio pod nju... Ni jedno pile. Skuhali se svi u jajima na +40... Pobacao jaja 27. Dan... Ona sjedi na praznom gnijezdu..

Sjedila je 40 dana iako sam ju izbacivao van. Pokušala ukrasti piliće od druge kvocke... I vraćala se opet u gnijezdo.

Kolegi se izlegla tura svakakvih u inkubatoru. Uzmem 4 komada, doslovno bacim na nju. Ona spremi sva 4 pod sebe i sretno kokodace. Dobila je šta je htjela. Piliće...

Ove japanske su stvarno posebne kokoši 😅
IMG_20240923_175606.jpg

N6ia6

Član
Tu od
25 Lip 2015
Poruka
142
Moze mi tko objasniti na koji nacin se postavljaju naocale?Po Youtubu vidim da ameri postavljaju sa kljestima ali oni nemaju ovakvu vrstu sa harpunom.
Moja pretpostavka je bila da ide kroz nos.
IMG-20241019-093735-1.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh