Pozdrav, evo na početku samo kratko o meni, pratim vaš forum već godinu dana od kad mi je muž doveo tele za tov i koje je sada bik od godinu dana i 6oo kg, međutim muž otišao raditi na teren i ja solo sa svojim ljubimcem. Ovo nam je prvo govedo u tovu , ušli smo u to jednostavno iz razloga što imamo svojih polja i svega , uvijek hranim svinje i sve pa ajde da nam djeca vide i bikeca na dvorištu iako ih više u našem selu nema. Trebam savjet jel neznam da li pretjerano ja paničarim ili nešto ne štima. Do sad je sve bilo ok, on je u poluotvorenom prostoru, jede suho balirano sijeno i kombiniram šrotani kukuruz sa zobi i malo ječma i k tome miješam kupljenu smjesu za tov bikova. Unatrag tjedan dana, od onih hladnih dana malo mi je čudan, jedan dan je jeo samo sijeno i pio vodu, sad već par dana jede i šrotano i sijeno i pije, oprostite na izrazu kenja normalno jedino što kad popije vode trbuh mu se toliko poveća na lijevoj strani da se brinem jel to normalno. Ponaša se normalno kao i inače. Čitala sam o nadutosti, pa sad neznam jel to to ili ne? Ima li to još kakvih simptoma ili ? Ispričavam se unaprijed ako se nisam možda dovoljno stručno izrazila. Samo se brinem...
Hvala
Hvala