Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,909
Ali to su zatvoreni prostori, a njegova je šupa!
Mokra vuna nagriza zeljezoPa kad deneš vunu ispod, toplina nebude išla na lim i nema kondenzacije. na vunu, prije knaufa bi ja del parnu branu
Nema veze za kondenzaciju. Imam ja nadstrešnicu pokrivenu jednostrukim limom i uredno kaplje. S obzirom da ispod nije nešto čemu to kapanje smeta, ostaje tako.Ali to su zatvoreni prostori, a njegova je šupa!
Ovo je dobro rješenje, kome estetika nije važna. Također nije baš prihvatljivo za prostore u kojima frcaju iskre. Poliuretan je dosta lako zapaljiv, a kod požara razvija otrovne plinove. Cijenu ne znam. Prije 30-ak godina sam vidio profilirani krovni lim koji je s donje strane imal u tvornici nanesen sloj poliuretanske pjene debeli 10 mm.A ovakva izolacija "Pur pjenom" ?
Našprica između rogova,a onda lupi knaufOvo je dobro rješenje, kome estetika nije važna
Našprica između rogova,a onda lupi knauf
Ne znam pošto je to sada, prije desetak godina, za 10cm debljine je bilo oko 300kn.A ovakva izolacija "Pur pjenom" ?
Tak se i meni čini. Zeznuo sam kaj sam sad već stavio vunu, foliju i knauf, a vune mi bilo viška pa sam je na mjestima nagurao do lima i sad nema tog razmaka za ventilaciju. Sve mi se čini da ću skinut lim, maknut dio vune i vidjet kaj mogu dalje. Koliko je suluda ideja nabavit filc za lim i doma ga zaljepit na ploče? Koliko znam voda se kondenzira i na limu s filcom, ali ju on zadržava pa ne kaplje.Za kvalitetnu izolaciju i građevinsku fiziku je bitno i ispod lima (ili drugog pokrova) imati sloj ventiliranog zraka. Da eventualna para može izaći a i ljeti se izolacija manje grije.
Čovek pita da bi ih stavil na krov (plafon), mislim da tam nebi gips trebal biti podložan oštečenjima, a garant bu oku ugodniji od OSB-aGipsane ploče nisu za radionu (lako se oštete, razbiju).
Puno je bolja varijanta OSB, ne i nužno skuplja.
Je l od kartona ili bolje od lesonita, jbš papir!Da li netko upoznat što sve treba po novome na nadkrešnicu od papira?