• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Održavanje eurovolf 454?

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
90
u mojem vlasništu oko 3-godine,ima nekih 300 sati prijeđeno,zadovoljan sam traktorom,održava oko 8-jutara zemlje sa šumom znači manji opg. plug,malčer,tanjurače,prikolica za stajski gnoj,u šumi vuče trupce(dosta prikladan za šumske radove) 90% posto vremena ga vozi moj otac,od kvarova je bio kvar bosch pumpe koji je otklonjen u garantnom roku,i regulator struje na alternatoru(jedinu zamjerku imam na servisere koji su odklanjali kvar-jel su ispali totalni neznalice-paljenje na pumpi sam sam podesio)

Uz njega sam dobio knjigu održavanja u kojoj su neke kineske šifre za ulja napisana je po sistemu-zovite servis!,u motor sam stavljao do sad super 5 ili super 3,ne troši ga ni kapi,ne dimi,motor suh planiram priječi na 10w40,zanima me koje ulje da stavim u mjenjač u nekoj budučoj izmjeni planirao sam hipenol 80w90?
Koliko sam vidio mijenjač i diferencijal imaju isto ulje,a hidraulik zasebno?I koju gradaciju ulja da stavljam u hidraulik ako bude potrebe?planirao sam neki hidraol srednje gradacije sa inine liste ulja.
Prednji hubovi-na njima nisam našao nikakvi vijak za doljevanje ulja,osim sa ljeve strane za diferencijal?
Za sad nema potrebe za opsežnije radove,ali bi htio kroz neko vrijeme promjeniti ulja u prijenosima čisto zato da sam miran.
Servo volana koliko znam atf?
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
1. Zašto bi prešao na 10W ?
2. mjenjač OK
3. hidraulaka 46 .osim ako ne planiraš u rana zimska jutra na -20 gaziti snijeg , onda 32
4. na prednjem difu nema reduktora tako da samo kontroliraš dif. hip. 90
5 .za volan treba podatak o pumpi , vjerojatno hidrol
 

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
90
10w40,bolje kod hladnog starta,na radnoj temperaturi gustoča gotovo ista,a i nekako mi se čini da se 3-ka ili 5-ca više razrijedi.

kužim za prednji diferencijal tako sam i mislio,ali na prijenosu kod kotača nema ni za ispuštanje ni naljevanje,samo mazalice i to je to.

podatke o pumpi moram vidjeti,ali mislim da osim kineskih slova nebudem ništa našel..
 

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,239
Mi imamo Europarda 454 oko tri i po godine a to su u principu slicni traktori, nisu bas isti ali i im je nacrt isti. Nas ima negdje oko 1100/200 radnih sati i do sada nismo imali nekih ozbiljnijih kvarova.
Mi u motor nesipamo super 5 i super 3, da neduzim dugorocno nisu bas zdrava.
Sto se tice mjenjaca i diferencijala ulje je zajedno, a hidrulika je odvojena i u njega sipamo hidrol 46 to se inace pokazalo kao naj univerzalnije. A u volan smo sipali cini mi se matic. A ovo ostalo u principu kako je rekao puknuti.
A ako te bude struja zafrkavala prvo provjeri reglere, a ako ode alternator stavi od necega drugoga nemoj orginalan. Mi nismo imali problema sa strujom ali smo bas danas bili sa jednim covjekom koji isto ima Europarda 454 i imao je probleme sa strujom pa je nakon vise uzaludnih popravki tako rijesio probleme.
Ako te jos nesto interesuje pitaj
 

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,239
Može malo duže?

Zašto dugoročno nije zdravo?

Sve u svemu dosta nekvalitetna ulja, to se narocito vidi kada se izvadi iz motora, bude potpuno preradjeno za razliku od nekih kvalitetnijh koji i nakon isto predjenih kilometara i dalje imaju dobra podmazujuca svojstva. Zet mi je mehanicar pa su oni slali i u labaratorije neka ulja pa tako dosta toga utvrdili, on jednostavno kaze da je to smece. To je isto kao i ovo nase gorivo i neko u nekim zapadnim zemljama :blackeye
 

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Da da, Super 3 i 5 ne valjaju. Kod nas su se traktori navozili na tim uljima, od nekada, očeš IMT, Zetor, Torpedo, Ursus, koji god. Svi su se nadelali, i ni jedan motor se nije bunil na to ulje. A da ne govorim Golf 1, 2 pa čak i 3 koji su stotine iljada km odvrteli na Super 5. Istina da ulje ima granicu na koliko radnih sati se mijenja, i bolje je promjeniti dva puta Inu u 500rh nego neko tri puta skuplje ulje jednom u 500rh.

Da ne pričam o dvotaktolu i lancolu koji je u motorki prek 20godina. Dvotaktol u motornom čistaću, motornoj šprici, motorima (apn automatic) i da ne nabrajam. Tu dolazi i hipenol, transihdrol....

Želim naglasiti, Ina ima sasvim dobre proizvode i ne treba pljuvati po Inu samo zato šta je domaća, a tuđe uzvisivati i konstatno imati u glavi kako je sve tuđe bolje. Ina je jedno vrijeme isporučivala ulja i za Shell koji je sami vrh kvalitete, pa je dao Ini suglasnost i certifikate.

Kažem, Ina nije najbolja, ali tvrdim da je sasvim pristojno ulje koje u skaldu za propisima i intervalima izmjena zadovoljava sve potrebe.
 

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ina, kakva je, takva je...pelješi di stigne, ali je jedna od svega nekoliko proizvođača baznih ulja....a aditive moš i preko ebaja naručiti:D. A ne ki primaju i dividendu, stoga....
 

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Ina, kakva je, takva je...pelješi di stigne, ALI JE JEDNA OD SVEGA NEKOLIKO PROIZVOĐAĆA BAZNIH ULJA....a aditive moš i preko ebaja naručiti:D. A ne ki primaju i dividendu, stoga....

Tako je. Baza je osnova ulja. Netko mi uzdigne Castrol koji nema svoje rafinerije, kupuje bazno ulje i kupuje aditive i mješa ih po svom receptu i sad je to Castrol, koji po meni živi na staroj slavi. Shell, Ina, Total, i da ne nabrajam su tvrtke koje imaju kompletno zatvoren proizvodni proces, od naftnih bušotina do gotovog prozivoda. Aditive koji su u prašinastom obliku radi svega nekoliko proizvođaća na SVIJETU, koliko znam Ina kupuje od BASF-a koji je renomirani svijetski proivođać opčenito kemikalija i srodnih proizvoda.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Priča je stara cca 10 godina .
Radi se o ZETu i INA-i , Ina je koristila zet kao poligon .
Ovi su nakoj 9k Km mjenjali samo filtere a na 18 K Kn koplet ulje .
Naravno podaci su stizali iz labaratorija . Autobusi u gradskoj i prigradskoj vožnji , stani kreni svaki kilometar . šoferi s ciglom u cipeli jurili na okretište da čim prije zapali .
Nisu neka extermna opterečenja ali nije ni 8 banki po autoputu .
Tko kontrolira i garantira kvalitetu nakon privatizacije i makinacije ? .
 

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
90
Regulator koji smo stavili je za sad ok,ako bude još zezao onda ću se pozabaviti s njim..8)
pokušati ću na godinu sa delta-sint 10w40 pa da vidim hoče li biti rijeđe na izmjeni,prije zime mjenjam antifriz i ulje u peijenosima,a volan i hidrauliku ću još vidjeti..na pumpi hidraulika nema pločice ni natpisa ali izgleda slično kao na starim vladimircima.

Ja osobno uvijek točim inina ulja i do sas nije bilo problema,pokušati ću sa 10w40 čisto da vidim ima li promjena:)
 

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
90
Zvao sam danijel d.o.o i čovijek kaze,getriba hipenol 90,hidraulik hidrol 46,prednji pogon isto hipenol 90,jucer sam mjenjao na prednjem pogonu,ispustio sam na diferencijalu i dolje na pogonu kod prednjih kotača,bilo je sitnih špena i ulje je bilo puno rijeđe od hipenola,mislim da je to namjerno stavljeno da se s ispere pogon,kao sto je to prije radilo.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ajde nek mi netko napiše kak se točno štela špur na 454??
 

imt-fan

Novi član
Tu od
11 Pro 2011
Poruka
6
može li mi netko reći iskustva sa eurowolfom 454 , nasao sam jednog prodaje se sa oko 2000RS dosta zapuštanim , puno vozio transporta poderane skoro sve četiri gume kava im je hidraulika , pumpa ako bi kupovao prednji utovarač na njega , kakve su cijene dijelova za njih???
 

imt-fan

Novi član
Tu od
11 Pro 2011
Poruka
6
A čuj...ako baš nemoraš nemoj si to kupovati :)

ZAHVALJUJEM NA ŠTUROM ODGOVORU puno si mi pomogao... inče taj traktor mogu kupit za pol tržišne cijena , najvjerojatnije da ću ga kupit, , sve pregledat uradit, za tu lovu neću puno razmišljat...
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
To je samo moj dojam po onome kaj sam vidio, jer imam doma Eurowolf 454 (stričev traktor), dovezen sa 40 rs, sad ima oko 60 i bilo je dosta problem sa njime, no poriktali smo ga, sad je nešto i orao, no kad krene posao budemo vidjeli kak se bude ponašao tokom godine dok se malo upregne.
Recimo nova pumpa hidraulika ti košta 2300 kn, a može ti se desiti da ona prva ode, no ako nije do sada onda je valjda sve dobro poštelano pa valjda nebude.
Ja osobno nebi mu stavljao prednji utovarivač, prednji most mi ne djeluje nešto da bi to izdržao na duge staze.

Ako kupiš, obavezno nam daj slike da vidimo, pa slike tokom sređivanja i naravno, ako nemaš neku preveliku poljoprivredu služit će te dugo, dugo!
 

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
90
ZAHVALJUJEM NA ŠTUROM ODGOVORU puno si mi pomogao... inče taj traktor mogu kupit za pol tržišne cijena , najvjerojatnije da ću ga kupit, , sve pregledat uradit, za tu lovu neću puno razmišljat...

Ako za tu cijenu traktora očekuješ igračku na joystick onda zaboravi,ako tražiš traktor sa kojim bi obradio do nekih 15-tak jutara bez problema,uz normalno održavanje onda je on to kaj tražiš,ima snažan hidraulik,reduktor,super reduktor,blokadu diferencijala i naravno prednju vuču,moj sad ima oko 400 sati radi ko singerica,motor suh.Sve ovisi kaj radiš na zemlji ako kosiš 20 jutara to je drugo,ako oreš toliko biraš jači traktor da bi bio brži ne zato jel se misli da bi se manji traktor pokvario. Promjenio sam ulje u prijenosima,zimus na -10 otvorim štagalj,stisnem dekompresor-vrtio je čitavih 5-6 sekundi,par puta stisnem i pustim dekompresor i kresne.
Imas ventil ispod sica za reguliranje smjera ulja na hidraulik i prirubnicu i trebaš paziti da ga ne ostaviš u međupoložaju jel pumpa onda tjera a ulje ne prolazi(to se vidi jel ako ga ostaviš pa pokušaš dizati hidraulik se diže sporo ili se uopče ne diže a motoru padne ler)

Pumpa hidraulika je dovoljno jaka,meni je digao prednji kraj na utovarivaču za gnoj jel nisam zagrabio sa vrha,kad radi nesmije dimiti,mora paliti do 0-stupnjeva bez dekompresora.
 

Markelo

Novi član
Tu od
16 Ožu 2020
Poruka
3
Imam problem sa strujom na eurowolf 454, tj imam problem sa kazaljkom od obrtaja, nekad digne obrtaje, nekad ne zeli uopce a nekad skace kao da je "poludila" kazaljka. Prevrnio sam struju i nigdje ne mogu odgonetnuti gdje je kvar...
 

Najnoviji postovi

Na vrh