• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Održiva uporaba pesticida uz edukacije

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,636
http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/odrziva-uporaba-pesticida-uz-edukacije/11884/

850 kn edukacija,ispit i iskaznica.:fiery:

Ok treba se znati ali nisu rekli da su sve članice EU-a svoje poljoprivednike besplatno educirali a poljoprivednik je samo u pojedinoj zemlji platio ispit i iskaznicu,neke zemlje i njihove regije su i to financirali.
Ipak u pitanju je 100 000 ljudi za edukaciju oko 500 predavača i 150 000 000 kn u blagajni,još će oni lupit i državni biljeg od 70 kn kako za sve lupaju ipak je to unosan posao.
 

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,842
To se moglo iz EU fondova sufinancirat al naravno naši lezilebovići opet nisu ništa aplicirali, izmust će nas do gole kože, treba tražiti rupe u zakonu i muljat gdje se može dok ne dobijemo neku normalnu vlast.
 

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,538
Pa možda još nije kasno da se ta srectva potegnu iz EU fondova samo se bojim da ovi naši vlastodršci više razmišljaju kako svu proizvodnju zatrti(uništiti) umjesto da nam pomognu da izvučemo maksimum EURA iz tih fondova. Možda bi pojedine udruge mogle aplicirati prema EU fondovima za tu namjenu,ajde da ovu temu malo oživimo
 
Posljednje uređivanje:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,636
Ali nije mi jasno kako ciljano udaraju i po hobi vrtlarima,voćarima!
Primjer imam mali vrt i sada imam krompir trebam nešto malo cuperblauu Z za plemenjaču i neki insekticid za krumpirovu zlaticu i moram položiti ispit koji košta 1000kn:icon_hang:
Pa takvih ima jako puno,nisu to dobro napravili,nešto drugo smo Mi malo veći i veliki proizvođači to je potrebno ali se moglo srediti da platimo samo 50% a ostalo preko EUfondova iovako su slabo iskorišteni
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Vele danas da će tečaj koštati sedamsto kuna.Ako mu cijena nenadano ne poraste.Država će od toga dobiti sto ppedeset milijuna u proračun.Dakle,ako je to PDV koji će ubrati,educirati će nas bedake za jedno šesto miljuna kuna.Ilitiga,nekome će u đep otići seljačkih šesto milijuna.Jezivo.
 

Najnoviji postovi

Na vrh