• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Odzračivanje kočnica na autu

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
Jutro,
Izvinjavam se za za offtopic(nema veze sa poljoprivredom ali ima sa mehanikom)
Imam skodu octaviu prvi model ali je 2008 godiste sto je manje bitno.
Mjenjao sam kocnice komplet i zadnja kociona klijesta.
Kocnice sam ozracio skroz,i pomocu pneumatske pumpe pa kasnije rucno,zraka nije ostalo u sistemu nista,ali svaki put kad prvi put stisnem kocnicu ona malo propane kad ponovim kocnica bude normalna.
Zna li neko u cemu je problem?
Prije je sve bilo potpuno uredu

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Koliko ti je ulja iscurilo dok si mijenjao kočnice? Jesi dotakao rezervoar?

ak nisi blindirao lajtunge da ti ne curi ulje moguće da ti je povuklo zraka u abs pumpu pa i nju treba odzračit. Probaj više puta jaže zakočit, da vidiš kak abs radi. po mogučnosti na nekoj podlozi na arvnom di će ostavit tragove da vidiš koji kotač ne hvata odmah.

Ak si blindirao lajtunge inije ti iscurilo ulje, onda ponovi postupak odzračivanja na sva 4 kotača, nije dobro odzračeno...

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
Crijeva nisam blidirao,a ulja je isla koja kap samo,tako da mislim da abs nije ostao sigurno bez ulja odma sam iste sekunde samo prebacio crijevo sa starih na nova klijesta.
Sigurno sam svaki tocak po 15-20 puta ponovio redosledom zadnji desni,zadnji lijevi,prednji desni,prednji lijevi i zraka uopste vise nije bilo.
Kocnice ekstra dobro koce rucna takodje jedino mi je to cudno taj prvi stisak kocnice uvijek propadne pa na drugom stisku nabije pritisak
A i na prvom stisku koci ekstra samo sto je papucica otisla dublje

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Onda je glavni kočioni cilindar u pitanju, nema što drugo bit :) to sam nedavno mijenjal na caddy-u. isto je trebalo pripumpavat..

Koj je motor u pitanju? pretposatavljam tdi 110 ili neki jačii benzinac pošto su diskovi straga?
Imao sam tu škodu ali tdi 90 s bubnjevima otraga. Znam da sam imao iste neke mušice s njezinim kočnicama, tj moja nije imala onaj regulatorni ventil koji raspodjeljuje silu kočenja s obzirom na opterečenje u autu več ima preodređen protok preko gl kočionog tak dakad san stavio otraga nove kočnice a nepred su bile poderanije, stražnji kraj mi prije počeo kočit. Okrenulo me par puta na mokroj cesti, pa sam morao i prednje mijenjat...... kod diskova otraga mislim da ima regulatorni ventil...
Inače ta moja škoda, napravio preko 500 000 s njom, održavanje skoro za badava, kvarova skoro ništa ( od nestandardnih kvarova - pukao jedan hidropodizač , i vilica u mjenjaču. mjenjač drugi s otpada sam bio stavio. To je jedini auto nakojem sam debelo zaradio jer je bio mamac za divljač i budale. svako malo sam neku odštetu kasirao...

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
Onda je glavni kočioni cilindar u pitanju, nema što drugo bit :) to sam nedavno mijenjal na caddy-u. isto je trebalo pripumpavat..

Koj je motor u pitanju? pretposatavljam tdi 110 ili neki jačii benzinac pošto su diskovi straga?
Imao sam tu škodu ali tdi 90 s bubnjevima otraga. Znam da sam imao iste neke mušice s njezinim kočnicama, tj moja nije imala onaj regulatorni ventil koji raspodjeljuje silu kočenja s obzirom na opterečenje u autu več ima preodređen protok preko gl kočionog tak dakad san stavio otraga nove kočnice a nepred su bile poderanije, stražnji kraj mi prije počeo kočit. Okrenulo me par puta na mokroj cesti, pa sam morao i prednje mijenjat...... kod diskova otraga mislim da ima regulatorni ventil...
Inače ta moja škoda, napravio preko 500 000 s njom, održavanje skoro za badava, kvarova skoro ništa ( od nestandardnih kvarova - pukao jedan hidropodizač , i vilica u mjenjaču. mjenjač drugi s otpada sam bio stavio. To je jedini auto nakojem sam debelo zaradio jer je bio mamac za divljač i budale. svako malo sam neku odštetu kasirao..
74kw je 1.9 tdi
Nije mi jasno,sa starim klijestima sve bilo dobro.
Sad sam citao na nekom forumu da se zadnje ne ozracuju pumpanjem,nego stavit crijevo providno na sisicu,dat kontakt,stisnit kocnicu do kraja,otvrnit sisicu i cekat da pumpa sama odradi.
Pokusat cu danas

Najnoviji postovi

Na vrh