• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Okretanje traktora preko tuđe parcele

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,479
Porazgovaraj sa čovjekom i reci mu da to više ne radi. Ako ne želiš ili nemaš vremena za razgovor onda ogradi svoje. Ako ne želiš ograditi ili nemaš vremena onda kupi vile i čekaj da pređe na tvoju parcelu. Prije toga provjeri da slučajno nije jači od tebe. Sretno.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
613
Sjećam se, prije nekih 35-40 godina, tata se rastal i ponovo oženil. Došla pomajka i posadila lučice odmah uz među, naravno, nije ona znala da se to ne smije, jer se nije moglo sa kravicama "stezati" pa našem. Iz toga je ispala svađa bar dvije , tri godine dok nisu susedi prihvatili da nije to napravila namjerno nego iz neznanja.
Kravice nisu napravile nikakvu štetu na ratarskim usjevima, ali na lučicama bi.
Danas, sa traktorom na tuđe posijano-posađeno, stvarno nema smisla, jer si mu sve uništio.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,742
Ja sam prvi red sadio 3m od međe što je mjernik izmjerio...

Susjed redovno posije na metar od mog reda...

Ja redovno spustim malčer i pomalciram i metar u njegovo 🤣.

Ja trpim, on trpi i u dobrim smo odnosima..

JamesDouglas

Član
Tu od
4 Svi 2025
Poruka
37
Sjećam se, prije nekih 35-40 godina, tata se rastal i ponovo oženil. Došla pomajka i posadila lučice odmah uz među, naravno, nije ona znala da se to ne smije, jer se nije moglo sa kravicama "stezati" pa našem. Iz toga je ispala svađa bar dvije , tri godine dok nisu susedi prihvatili da nije to napravila namjerno nego iz neznanja.
Kravice nisu napravile nikakvu štetu na ratarskim usjevima, ali na lučicama bi.
Danas, sa traktorom na tuđe posijano-posađeno, stvarno nema smisla, jer si mu sve uništio.

Nisam znao da je običaj da se sadi 3 metra od međe. Ovaj susjed koji je lijevo do mene sadi kukuruz do same međe, na liniji međe je njegov kukuruz koji naraste 2.5 - 3 metra visine. S desne strane od moje oranice je i oranica od nekog drugog susjeda, ali ovaj isti koji je lijevo (koji se okreće traktorom) je posadio kukuruz i na parceli od tog desnog susjeda i isto je ušao u moju među. Uskoro će taj kukuruz narasti do 3 metra visine pa ću ja imati samo takvu sjenu na parceli, sve će mi propasti. I nije mu dosta nego se još i vrti preko moje zemlje.

JamesDouglas

Član
Tu od
4 Svi 2025
Poruka
37
Gle. Jednogodišnje kulture se siju do međe.

Višegodišnje se sade da ti krošnja kada naraste ne prelazi među.

Znači 3-5 metara od međe.

Ne možeš šljive na među saditi..

Ali kolega je gore napisao da su se susjedi naljutili kad je žena posadila do međe. Moguće da se susjedi pozivaju na članak 100. Zakona o vlasništvu i stvarnim pravima.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,479
Meni je moj susjed rekel da više ne prelazim plota dok njega nema doma, a žena mu je sama. Inače bu zaigrala sjekira. I to je to, nema više na susjedino. K tome još ima šaku velku kak moje tri skupa. o_O

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,719
Meni je moj susjed rekel da više ne prelazim plota dok njega nema doma, a žena mu je sama. Inače bu zaigrala sjekira. I to je to, nema više na susjedino. K tome još ima šaku velku kak moje tri skupa. o_O
Ak je šaka tolka onda su mu i cipele sigurno veće četiri broja,, dobro se čuvaj,,,:ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh