• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oleo Mac Sparta 37 - gdje kupiti dij

Yeti

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
7
Molim za pomoć oko popravka trimera. Naime, ničim izazvan je počeo loše raditi na leru, provjerio sam sve što sam mogao ali sam ga na kraju morao odnijeti u servis gdje su ustanovili da je klip (a vjerojatno i cilindar) oštećen " najvjerojatnije zbog komadića letećeg ležaja ili keramike sa svjećice" . Kroz ispušni otvor se i vidi da je klip gotov. E sad...procjena servisa za popravak je minimalno 800 kn ako je cilindar neoštećen, a s obzirom na izgled klipa vjerojatno je i on dobio svoje.Uglavnom, nisam baš siguran da je to isplativo, jer cifra bi se mogla popeti do cca 1500 kn. Pretpostavljam da ću jeftinije proći ako nabavim dijelove (po mogućnosti zamjenske) i ugradim ih sam, pa ako netko ima preporuku za dobrog dobavljača rezervnih dijelova ili kakav drugi savjet, bio bih zahvalan da to podijeli sa mnom.

Nicky

Član
Tu od
18 Srp 2014
Poruka
91
mislim da ti se neisplati stavljati rezervne djelove jer današnja kvaliteta djelova kod tvorničkih zna biti loša a da ne pričamo o zamjenskim,uglavnom moj trimmer 16g. star ole mac 730s ima radnih sati ko kiše zadnja 2 mjeseca,i klip i cilinder u izvrsnom stanju,samo pravilna mješavina i deri,tak da neznam kaj se tvom dogodilo ili nedostatak održavanja ili loša kvaliteta
osobno mislim da ako odlučiš sam popravljati trimer onda je jeftinije i to puno ako imaš znanja i žicu za to,osobno sam popravljao husqvarnu 350 za koju su mi u servisu rekli 1500-2000kn popravak,a ja popravio za 370kn,znači samo djelovi,u servisima pljačkaju ljude!

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
u servisima tih malih strojeva zaista je velika pljačka, kaj god da moreš sam napraviti najbolje da sam i napraviš. Probaj naručiti dijelove odnekud samo da izbjegneš lokalne servise

Yeti

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
7
Mislim da su ti mali dvotaktni motori dosta jednostavni, tak da bi se i sam upustil u popravak - ako sam uspio složiti par automobilskih motora valjda bih znao i ovo, samo ne znam gdje da tražim dijelove - našao sam na internetu neku grčku firmu sa prilično jeftinim zamjenskim dijelovima, ali radije bih kupio kod nas kad bih znao gdje da tražim. I btw, ako netko zna - nude se klipovi i cilindri 37, 38 i 40 mm za Oleo Mac. da li je dovoljno da izmjerim svoj i budem siguran da odgovara ?

Nicky

Član
Tu od
18 Srp 2014
Poruka
91
Na mojem oleo mac-u na cilindru kad sam mjenjal karike je pisalo koliko je mm,tak da mislim da i na ovom piše ak ne onda izmjeri,da dvotaktni motori su jako jednostavni,provjeri i semeringe,i ležajeve radilice kod rastavljanja jer obično kad ide jedno ide i drugo,provjeri radilicu da ne bi bilo lufta gore dolje,mislim da ljevo desno mora imati,klip kod sastavljanja okreni da strelica na klipu bude okrenuta prema auspuhu,a slovo c prema fergazeru,tak je bar na mojem,ali sve je to isto :)

Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Molim za pomoć oko popravka trimera. Naime, ničim izazvan je počeo loše raditi na leru, provjerio sam sve što sam mogao ali sam ga na kraju morao odnijeti u servis gdje su ustanovili da je klip (a vjerojatno i cilindar) oštećen " najvjerojatnije zbog komadića letećeg ležaja ili keramike sa svjećice" . Kroz ispušni otvor se i vidi da je klip gotov. E sad...procjena servisa za popravak je minimalno 800 kn ako je cilindar neoštećen, a s obzirom na izgled klipa vjerojatno je i on dobio svoje.Uglavnom, nisam baš siguran da je to isplativo, jer cifra bi se mogla popeti do cca 1500 kn. Pretpostavljam da ću jeftinije proći ako nabavim dijelove (po mogućnosti zamjenske) i ugradim ih sam, pa ako netko ima preporuku za dobrog dobavljača rezervnih dijelova ili kakav drugi savjet, bio bih zahvalan da to podijeli sa mnom.

Ciji je sklop u originalu, mozda Gilardoni ili Meteor. Trenutno se ne moze na njihovu stranicu pa ne znam jel ima u ponudi, al cijena bi mogla biti oko 120€ za cijeli sklop. Al prije svega utvrdi od cega je nastalo ostecenje, jer ako je od leteceg lezaja, onda moras i komplet radilicu mjenjat. A to onda taj trimer ne vrijedi.:icon_sad:

Yeti

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
7
Hm, 120 eura bih još i riskirao, ali bojim se da je to plafon. Nastavljam traženje po netu, danas sam si kupil Fuxtec od šatro 3 KS, sutra ga idem isprobati pa možda promijenim loše mišljenje o kinezima. Btw, još jedan serviser mi je rekel da se moj trimer ne isplati popravljati.

Yeti

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
7
Svjećica je ok, nisam stigao raskopati ostatak da vidim u što je točan razlog kvara. Siguran sam samo u to nikad nisam napravil lošu mješavinu, jedino kaj je zadnja litra ulja bila dvotaktol, ne bi rekel da je on kriv.

Najnoviji postovi

Na vrh