• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

OLT Sava 20 tanjurače - izmjena zablokiranog ležaja ?

margonalis

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
45
Pozdrav.

Imam problem sa spomenutim tanjuračama.Zadnja desna sekcija mi se ne okreće jer je zaštekao vanjski ležaj.Eh sada, skinem ja cijelu sekciju, no ne mogu skinuti diskove sa osovine ( štange ).Probao sam i sa WD-om plus teškim čekićem izbiti osovinu. :icon_neutral:

No neće se pomaknuti ni milimetar, a frka me tresnuti sa maljem da nešto ne polomim ako sam u neznanju nešto zaboravio odšarafiti ili skinuti kakav osigurač kojeg ne vidim.

Pokušao sam skinuti i ležaj, ali ni ti neide pošto je košuljica ležaja zavarena na jednom mjestu.Više jendnostavno nemam ideju što dalje.U principu me zanima jel ta osovina fiksirana na neki način ili je zapekla od hrđe, ili se možda zacvikala u nešto, kada neide ni milimetra van.I kako skinuti taj ležaj.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Prilozi

• tanjurača2.jpg
    tanjurača2.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 162
  • tanjurača 1.jpg
    tanjurača 1.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 220
  • tanjurača4.jpg
    tanjurača4.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 199
  • tanjurača5.jpg
    tanjurača5.jpg
    79.7 KB · Pregleda: 266

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Drži ju samo rđa.
Kombinacija grijanja, spreja za otapanje rđe, sile...
Ak to ne pomogne, zemi brusilicu i s tankom šajbom raspili lager na dva dijela.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
stari ležaj sa osovine skineš najlakše ako fleksom odrežeš prsten .pazi na osovinu ,
ako lupaš čekičem po košuljici pazi na eventualno otkrhnute komade , ili se zaštiti od krhotina ili izbjegavaj tu radnju .

a kako skinuti drugu stranu?- , ja mislim da moraš redom skidati jedno po jedno , tanjure i distance dok ne dođeš do ležaja .

Ako imaš spremo za roštilj mogu ti doč pokazati , blizu smo

margonalis

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
45
Drži ju samo rđa.
Kombinacija grijanja, spreja za otapanje rđe, sile...
Ak to ne pomogne, zemi brusilicu i s tankom šajbom raspili lager na dva dijela.

stari ležaj sa osovine skineš najlakše ako fleksom odrežeš prsten .pazi na osovinu ,
ako lupaš čekičem po košuljici pazi na eventualno otkrhnute komade , ili se zaštiti od krhotina ili izbjegavaj tu radnju .

a kako skinuti drugu stranu?- , ja mislim da moraš redom skidati jedno po jedno , tanjure i distance dok ne dođeš do ležaja .

Ako imaš spremo za roštilj mogu ti doč pokazati , blizu smo

Hvala vam ljudi.Nebih baš išao raspiliti lagere, mislim ovaj prvi koji sam rastavio je dobar, onaj vanjski zeza, a njega i tako nemogu raspiliti dok nisam skinuo diskove.

Zanimalo me da nema nekih dodatnih stvari koje učvršćuju osovinu.Ako nema, zagrijat ću sve sa brenerom i izbiti je sa hidrauličnom dizalicom.

Hvala vam još jednom pomoći.Što se tiće ovakvih problema, kakav net, idi pitaj ljude na poljoprivrednom forumu.Tko zna, zna.

Pozdravi. :icon_super:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Fali ti roštilj za prvi maj?
Pa bude Bandić valjda grah kuhal, pa možda i kakav pajcek umoči nogu u njega :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
svjedno to nije roštilj ,
a grah je sveta biljka , othranila je dosta naših generacija , trebal bi je više poštovati , .smajli:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Poštujem je, itekak :fart:

Najnoviji postovi

Na vrh