• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sve o grahu

• Temu pokrenuo Miodrag40
  • Datum prvog posta

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
240
1000018826.jpg
Kod mene bila kiša pa sad nek se par dana osuši, a onda ide u škrinju. Lani smo 1/3 mladoga uzeli, a ostalo da bude suhi. Od one 2/3 nije bilo ni 10% dobrog. Sve ošlo u smeće 🤔

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
52
kod nas su krenuli s zelenim grahom....prinosi od 150-250 kg/ha, kad se prebere još manje, neće biti ni za sjeme....jad i tuga
cisto mi nevjerojatno da smo nekad imali godine s prinosima graha od 1500-1950 kg/ha i to prebranog...

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
645
U Staševici za dva miseca. :)

Pogledaj visoku, probaj. Ja sam lani posijao u plasteniku za vlastite potrebe, i visoku i nisku. Visoka se bere više puta i manje oboljeva. Nisku u plasteniku sijem nekoliko puta ali bude viša nego na otvorenom, par puta se obere i onda se polomi...

Jurrica

Novi član
Tu od
10 Velj 2019
Poruka
15
Planiram ove godine proizvodnju graha na cca pola jutra.
Koju sortu preporučate i na što treba obratiti pažnju tijekom vegetacije?
Prodaje li netko možda sjeme?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,107
(Prekjučer je supruga otišla u kratku šetnju, dolje ispod našeg. Dok se vrnula pripovijeda mi, pa kak nam vragu ne budu srne, zajci i divlje svinje hodale i delale štetu, tu samo malo dale, ispod našega su lovci složili hranilište, sve je puno nahitane kuruze itd. Eto...)
Da ne elaboriram kak to ide z liješnjakima i orehima, od naših mladih... na drugom kraju svijeta. Lovci, divljač, pa najbolje da i mi podivljamo.

JosipM176

Član
Tu od
28 Stu 2021
Poruka
48
Nađe se od lokalnih proizvođača, neki uzimaju i kanadski šareni iz hladnjače. Veći problem je plasman!

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,820
kanadski s hladnjače je bolji (više je tretiran u polju od domaćeg, pa je manji startni udio bolesti)

JosipM176

Član
Tu od
28 Stu 2021
Poruka
48
Nisam ga imo priliku saditi, ali bi uzo da promijenim malo. Koje hladnjače bi ga imale u Zagrebu? Zna netko?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,820
di nađeš da piše na vreći Haribec ili Ferguson, taj je dobar...možeš naletiti u lokalnom dućanu, tržnici ili odeš na Žitnjak u Zg

Najnoviji postovi

Na vrh