Ja ću isto pokušat napravit do berbe ako bude vremena,pogledao sam ove vršalice na youtubeu i ovdje na forumu,treba probat pa još dorađivat u radu.A svaki prijedlog je dobro došao...Meni je u planu samoizrada vršilice...
Pa ako netko želi stavit sliku ili dat savjet, nebi bilo na odmet ☺️🌱
gledaj karencu i računaj da ćeš oko 15. 7. imati mladog za brati...tak da se ne otruješ, a gledaj i da pčelice ne potruješ, špricaj pred večer kad se cvjetovi sklapaju, a pčelice ne lete...inače deri po volji s cuprablauom...Pozdrav svima . Imam posijano poprilično graha(trešnjar niski) za svoje potrebe. Sad je usred faze cvatnje ,već ima i mahunica . Zanima me da li bih ga sad u cvatnji smio ošpricati bakrom (cuperblau i sl.) jer zbog ove stalne smjene kiša-sunce bojim se da ga zahvati plamenjača ? Pokoji donji list je već i nagrižen nekom vrstom bolesti ali ne želim koristiti nikakvu kemiju ,cuperblau još i nekako . Hvala puno.
niskog trešnjevca možeš sijat do 1.8., ali nećeš brati zrelog...ali ako ga posiješ sad do 1.7. imaš šanse da sazori...ili beri mladog.Jel kasno za posijati? Mislim ga postrno roknuti sad frtalj rali.
Mi smo lani pola pobrali mladog i taj je bil super. No ono kaj je bilo ostavljeno za zoriti, propalo je sve. Nije ostalo za jedan lonac skuhati🤔lova je u mladom...a i kvaliteta!