• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Operateri... HT, Optima, A1..itd

Nai

Aktivni član
Tu od
11 Pro 2019
Poruka
172
Do dana danasnjeg smo bili tcom/ht... i prosle godine se desio kvar, gde sam cela 2 MESECA bio bez fiksnog telefona i interneta!!! Prosao za "mlade poljop" covek zvao susjeda,jer nije mogao doci do mene, i jos masa "bitnih" poziva nije mogla biti obavljena. Zalio se milju puta, nikad nikakvu nadoknatu/poklon nisam dobio od njih. Ni jedne jedine lipe.

Trenutno u optimi ima tv za 149kn jednokratno.
A1- 179kn fiksni i net , ps4 za 40kn mjesecno ili tablet huawei za 10kn.
HT- nista.... jedino mobitel na nekom popustu al dodje mi na isto.

Ima neko iskustva sa A1????
Ili sa optimom?

Nai

Aktivni član
Tu od
11 Pro 2019
Poruka
172
Pricao bas sad sa A1 agentom.... Sklopim ugovor sa njima, broj fiksnog se prebaci i kad puste njigov net, HT se gasi.... znaci oni sve u pozadini odrade kroz 2 tjedna.

Ima masa stvari ps4, fiksni, tablet, dron, zvucnik, ...itd... sa tim da pocetkom sledece godine stize im i PS5....

+ ima opcija da predjem na A1 pa kad bude nesto "novo" u ponudi, sklopim ugovor pa iskoristim to iz ponude... Npr sad predjem kod njih, sledece godine dodje PS5, i onda sklopim ugovor. Fleksibilno, nema sta , svaka im cast za sad.

A1 niko nema u selu, sad mi je lakse Charlip.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ne zaboravite da je fiksna mreža i dalje uglavnom T-Comova i da drugi operateri koriste njihove usluge.
Mobilne usluge su brze dok nije zagušeno.

• Like
Reactions: Nai

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Prošlo sve od Tcom ,H 1 do Optime (isti drek) samo drugo pakovanje!
Sad već duže vremena na A1, bez ikakvih ormarića - žica i (ostalih sranja) od prethodnih operatera.
Radi sve bez frke.😁

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
U gradovima postoji više DTK mreža, dok je po selima uglavnom samo T-Com.
Na nekim mjestima nema mogućnosti za veću propusnost po žici, pa se koriste hibridni routeri, a negdje nema signala pa nema koristi od mobilne mreže.
I sam koristim T-Comov hibridni router i brzina je do 15/5Mb, a po žici oko 4Mb.
Na VIP-u (kod mene) nema signala, tak da treba biti oprezan pri prelasku da se ne zezneš. Pogotovo treba biti oprezan s Tele2.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Bio oduvjek na HT-u i prošle godine me nagovore iz A1 da se prebacim njima. Drugi dan kako sam prešao k njima problemi, internet spor do bola, onaj njihov max tv se stalno smrzava, dok "gledaš" taj njihov tv ne možeš pak nikako na Internet jer imaš brzinu 2-3 Mbps, garantirali su mi min 25 pa na više. Uz dosta muke uspio sam raskinut ugovor sa njima i vratit se natrag na HT. Svi su drugi bili krivi za probleme osim njih samih.
E da, i ruter se bio pokvario nakon jedno mjesec dana rada i za to su okrivili loše instalacije. Sad sam na HT-u, brzina se kreće oko 30Mbps, sve radi, niš ne šteka i nemam više namjeru nikud od njih.
Kak kaže @ZJ, sva infrastruktura je od HT-a i oni diktiraju šta i kako.

Nai

Aktivni član
Tu od
11 Pro 2019
Poruka
172
Hibrid ruter trenutno i imam, brzina do 30mb/s, al prvih 100gb...kasnije ide na "standardnu" brzinu, svakako pre nego sto predjem kod drugog operatera- dodjite, pogledajte, izmerite brzinu.... sta vi nudite? ok , ako ne ispostujete ugovor- fajront.

Inace i HT se ogradio oko brzine, u pocetku je bila brzina 4mb/s, i kasnije kad procitas pise "DO 4mbs" sto znaci moze biti i 1 i manje.

Njima je i u cilju da vam uvale usluge i da vas obvezu godinu- dve.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja sam još uvijek na t-comu i zadovoljan sam njihovom uslugu,imam taj hibridni ruter i preko njega imam 30 mb/s a preko žice još 10mb. Kad se znao dogoditi kvar uvijek poprave u roku 48 sata,ali većinom to riješe isti dan,drugi operater mi ne može baš ponuditi mnogo više pošto sam na selu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
@Nai, u HT-u možeš vratiti uslugu u roku od 15 dana ak nisi zadovoljan.
4Mbps ide žičano uz hibridni router do 100Gb, a kad se potroši ide žicom po osnovnoj brzini, ako žica to dozvoljava. Možeš i dokupiti paket u tekućem mjesecu 100Gb za 30kn (aplikacija Moj telekom).
Probaj, ali ne potpisuj ugovor dok se ne uvjeriš da ide.
Neznam za A1, ali neki operateri zna ju za probu dati nacionalni roaming i sve je lijepo u tedtnoj fazi. Kad potpišeš ugovor, onda toga više nema.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Za 179kn imas flatbox u a1. Kod mene 80 megabita brzina.
Djeca zadovoljna, znaci da je 100%

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam isto na Ht-u, i sve je ok osim optike kad nekaj rikne, e onda popravak traje danima pa i tjednima je bilo jedanput.
Ali za sad sve dela bez greške, na mobitelu bežićno mi je ovak.

Screenshot_2020-12-07-21-51-13-021_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
634
Pogotovo treba biti oprezan s Tele2.
A evo ja plačem za njima. Tri godine sam bio prezadovoljan kod njih no odnedavno su ograničili flat tarifu na 2mbps nakon potrošenih 200GB pa sam prešao na A1 flatbox.
E tu imam svega, od 0,5mbps do 120.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Flatbox, das 399kn za ruter pa ugovorom nisi vezan, najbolja opcija. Vecina nas nema optiku tako da je ovo najstabilnije

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
4 zadnje godine sam na VIP/A1. Odašiljač je na nekih 2-2,5 km udaljenosti. U prvih 2 godine sam imal brzine 50-70/35-50. Fantastika prema dotadašnjoj kroz paricu do 5/0,5. Drugih dvije godine nekaj lošije, a u zadnje vrijeme zna povremeno pasti na 10/15 (upload je veći), no ipak sam ugovoril flatbox duo na još dvije godine jer sam dobil popust od 40 kn. Sinovi zbog korone delaju od doma i 100 Gb je bilo knap. Flatbox je do 1Tb, a daju i besplatne pozive prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u HR. Interesiral sam se kod HT-a i Tele 2, ali ovo je na mojoj lokaciji najpovoljnije. Glavni problem interneta prek odašiljača je povremena zagušenost prometom. Nadam se da se bu u skoroj budućnosti našlo rješenje i za to.
Trenutno je dosta loše (veliki ping). Kad je ta brzina s pingom 15-20 onda je več ok.

PS:
zaboravil sam napisati da je to prek WIFI-a, a ruter je u drugoj prostoriji. Direktno prek kabla je uvijek bolje.

Prilozi

• Speedtest.jpg
    Speedtest.jpg
    25 KB · Pregleda: 2
Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ja na A1, sad provjerio brzinu na mobu (Wfi) ,Ping 33 ms, downlad 10,28.
Sad ovih dana kad bila malo jača kiša (i konstantno) downolad padao ispod 3 Mbps.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
A bilo i poplave (djelomične), začepila se bila Pazinska jama. Srećom ja udaljen nekih cca 5 km, pa i nije bilo nekih većih posljedica na signal. :hahah:

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
634
4 zadnje godine sam na VIP/A1. Odašiljač je na nekih 2-2,5 km udaljenosti. U prvih 2 godine sam imal brzine 50-70/35-50. Fantastika prema dotadašnjoj kroz paricu do 5/0,5. Drugih dvije godine nekaj lošije, a u zadnje vrijeme zna povremeno pasti na 10/15 (upload je veći), no ipak sam ugovoril flatbox duo na još dvije godine jer sam dobil popust od 40 kn. Sinovi zbog korone delaju od doma i 100 Gb je bilo knap. Flatbox je do 1Tb, a daju i besplatne pozive prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u HR. Interesiral sam se kod HT-a i Tele 2, ali ovo je na mojoj lokaciji najpovoljnije. Glavni problem interneta prek odašiljača je povremena zagušenost prometom. Nadam se da se bu u skoroj budućnosti našlo rješenje i za to.
Trenutno je dosta loše (veliki ping). Kad je ta brzina s pingom 15-20 onda je več ok.

PS:
zaboravil sam napisati da je to prek WIFI-a, a ruter je u drugoj prostoriji. Direktno prek kabla je uvijek bolje.

Jesi li uzeo i ovaj novi ruter ZTE 286R ili si ostavio starog?
Danas sam stavio tu A1 SIM karticu u mobitel i brzine su išle i do 170/50.
Onda bacim oko na internet i ekipa se masovno žali na ovaj ruter što su ga morali kupiti kod uzimanja Flatbox duo (i ja sam taj).
Ovi u A1 su stavili naljepnicu preko SIM kartice i ako se izvadi kartica gubi se garancija na uređaj, što apsolutno nema nikakvog smisla osim ako su ciljano išli varati ljude i uvalili šrot seriju rutera za 400kn.
U isti ruter kupljen kod Tele2 ima primjera na internetu gdje su pet puta veće brzine.
Moguće da su te rutere čak ograničili FW da ne bi preopteretiti mrežu jer puno ljudi je otišlo sa Pokućnog na Flatbox.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Koristim i dalje stari ruter. Nekad je išlo znatno brže, te mislim da kod mene nije do rutera. Ne znam koje je oznake. Nalazi se kod sina u sobi. Nemam pristup u sobu do sredine slijedećeg tjedna jer je on bil u blizini oboljelog od korone pa se samoinicijativno stavil u samoizolaciju.

Najnoviji postovi

Na vrh