• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oprašivanje voćaka insektima

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
Budući da imam nasad badema sa sortama koje već oko 15.ožujka počinju sa cvatnjom, i često zbog hladnijeg vremena, vjetra i kišice podbaci oprašivanje pčelama, razmišljam o nabavi bumbara za oprašivanje (koji po mojim zapažanjima lete i po vjetru i po hladnom vremenu). Zanima me da li je netko već koristio bumbare u oprašivanju voćaka i kakva su iskustva!
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,543
bumbare na otvorenom zaboravi..pametnije je ići u smjeru pčela samica...napraviš im hotel, i čekaš da se usele... 🤭
 

lojza

Član
Tu od
12 Ruj 2009
Poruka
69
Ne znam zašto misliš da se bumbare treba zaboraviti za otvoreni prostor!? Jel si ti ili netko drugi već to probao pa je bilo loše ili samo tako misliš?
A što se tiče solitarnih pčela, ni tu se ne bih s tobom složio.
Koristim ih već 10 godina i moje iskustvo je da se one ponašaju slično kao obične, medonosne pčele - kad je hladnije i vjetrovito ne lete i ne oprašuju!
 

Najnoviji postovi

Na vrh