• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Pa nije baš samo estetika. Ova površinska korozije djeluje na plug otprilike kao oranje pjeskulje. Za devet godina se potroši otprilike koliko zaštićen plug za deset godina. Nekome to nekaj znači, a nekome ne. Zato svatko bira kak voli. :)
Moj je pod krovom, a od vlage u zraku i kiše po vjetru zaštitim daske i pretplužnjake navlačenjem velikih vreča bombajki (slične jumbo vrečama).
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,686
Namaže se s masti i prekrije kakvim najlonom ili ceradom, bitno da kiša ili snijeg nemaju direktni utjecaj na daske i do proljeća neće sigurno zahrđat.
 

irvine156

Iskusan lik
Tu od
10 Svi 2012
Poruka
797
Za estetiku me uopće ne zanima, crvenica očistiti daske tek nakon 6-8ha i još dok se daska ne sjaji ljepi se ko silikon, tako da ta neka zaštita da sačuva sjaj tih 10 mjeseci bi mi itekako valjala.
Dosta sam preparata proba ali nijedan ne traje više od 3 mj. a to je taman da ga treba u martu mazat a tad je priprema/sijetva u tijeku.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,749
Ako imaš koga da radi na željeznici nek ti donese malo masti za mazanje skretnica. Kad namažeš nije bitno gdje i koliko dugo stoji. Zemlja ju skine u prvi metar oranja.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Daj stisni taj plug u zemlju barem ta kombinacija bi morala lijepo orat:ROFLMAO:
To ti je za vinograde traktor?
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ne znam dal je on više na forumu da ti kaže iskustva
Pozdrav ekipa, malo listam pa vidim da se spominje moj Regent.
Plug je danas prodan, no da ne skrečem s teme...
Nebi taj plug išel s malim ferkom nikak, imal je 565 dobrog posla s njim ako si htel imati dubinu i brzinu, spiralna daska, odlično je okretal, deflektor je pokupil 80% gornjeg sloja kukuruzovine, tu i tam je znalo malo ostati gore, ali nikaj strašno s obzirom da je kratka daska i nema predplužnjaka.
 

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,641
Da, ručka je podešena tak da kad dignem plug do kraja, do stakla ima još 3 cm
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,546
Željac, molim te, pripazi malo na komunikaciju.
Nitko te ne zafrkava, već ti je više članova prigovorilo radi nejanoće pisanja pa pokušaj svoje poruke pisati razumljivije .
 

Najnoviji postovi

Na vrh