Krešo za slike kukuruza po ledom imaš ručak !!1 To mi je trebalo, u slučaju da savjetodavna služba se ogradi od pismenog mišljenja.
Evo Vam tajna 12% !!
Procjenitelj ne smije reći veću štetu od 12 % iz prostog jednostavnog razloga.
Ako je osigurana svota 100 kn.
Koeficijent osiguranja Cabage 9,xx ja 6,xx %.
Znači plaćamo 9,xx ili 6,xx kuna premiju plus još oni načićkaju neke gluposti. ali to je tu negdje.
Tajna 12%
12% od 100 kn je 12
Cabage im je dao 9 , 20 ja 6, 30
Povrat na štetu kod Cabaga je 1 i pol sezona, kod mene 2 sezone. Led ne pada svaku godinu niti svaku drugu, pada treću najkasnije četvrte godine. Tu je njihova zarada.
Problem nastaje kad dođu kod igrača.
Ne priznaju štetu i traže komisiju, komisija daje do 30% police, jer tu tek kreće Vaša šteta (također počinje priča kvalitet-kvantitet, naravno da Vas uplaši i zbuni). Još uvijek se pokrivaju između 3-4 godine i prijete Vam sudom. Nije im nikako cilj ići na sud jer moraju platiti sve troškove, jer gube kako god okrene, sudac nije kompetentan da procjeni štetu pa traži procjenu i kolikog dobrog imate odvjetnika... Uglavnom sve je matmatika, nema veze sa istinom.
Ako Vas dobiju na 12% + 2 - 3% kao to je od bolesti ili nametnika ili slično, to je samo Va problem, ako Vas komisija dobi na kvantitet i kvalitet to je Vaš problem. Ako odete na sud i imate dobrog odvjetnika e onda je to njihov problem, ali onda mogu zezati sa isplatom.
Kako god, ako Vam daju 70% police iako je totalna šteta.
70 kuna / 6,3 = 11 godina
Tu nastaje problem, ne stignu napraviti povrat sredstava.
Rješenje je kad jedan dio zahvati led a drugi ne, onda pune proračun ali ova godina im je muka živa.
U ovoj godini će miti i sudce!!! Znači svako ne slaganje sa odštetnim zahtjevom sudca prijaviti Uskoku! Tko zna ako jedan sudac dobije par prijava, dobit će poziv od uskoka.
Sretno!