• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oticanje uha molim pomoć

  • Temu pokrenuo dinklas
  • Datum prvog posta
D

dinklas

Guest
Evo ima već tri dana otkad smo primjetili da je jednom prasetu oteklo uho poput balona, veterinarka nam je rekla da ga probušimo iglom i izvlačimo mu ono što je unutra (krv i gnoj izgleda). Drugi veterinar nam je rekao da nipošto ne bušimo uho, da samo dajemo vitamine i mažemo sa nekakvom masti. Sad ih već ima 4 sa nateklim ušima, neki samo jedno, neki oba. Jel imao tko problema s ovim? :mur:
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,752
Kupi cinkovu mast i maži barem 2 puta dnevno. Za 2-3 dana bi trebalo procuriti
 
D

dinklas

Guest
Jel znaš možda od čega se to događa? Nigdje ne mogu da pronađem ništa o tome.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,752
Neznam. Moždaih je nešta upiklo ili su se upikli na nešta ( čavel, iver drveta ili sl ). Ako je uopče to. Ja barem sva oticanja rješavam sa tom masti i do sad je uspjevalo. Bušili smo ali to je jednokratno jer se rupa od igle zatvori i opet se gnoj skuplja. Od cinkove masti kao da se taj gnoj skupi na jednom mjestu, napravi se kao prišt i puca sam od sebe.
Valjda če ti još netko reči nešta. Ima ovdje puno iskusnih i učenih ljudi.
 

cizmesinkin

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
314
Meni se to zna dogodit,rijetko al se događa.Pitao sam stručnjake u Aaustriji i nitko točno nezna zašto se to događa.Ja to probušim skalpelm i istisnem,al se uvjek uho poslje skupi i ostane malo.probao am i ntibiotikom to rješavat al nije pomoglo,
 

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Ja to prerežem skalperom i istisnem tekučinu koja često zna smrditi. Uho posipam dezinfekcijskim prahom. Uho zaraste i bude dobro.
 

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,117
ako je kod korjena uha crveno onda je upala uha a rješava se dexametozanom i benzapenom dva dana za redom
 

Najnoviji postovi

Na vrh