• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pilici padaju na noge

ltuti

Novi član
Tu od
18 Svi 2020
Poruka
2
Dobar dan svima
Mladi sam farmer i neznam bas puno o tome ali se trudim
Imam problem
Pilici(bijeli-1.5-2kg)padaju na noge i umiru
Zna li mozda netko neki dobar savjet?
 

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
144
Premali prostor, vjerojatno se uopce ne krecu. Prevelik unos hrane brzi prirast.. sto u konačnici dovodi da noge ne mogu nosit naglo dobivenu tezinu postaju preslabe za toliki teret, uginu jer im zbog naglog dobivanja na tezeni vrlo cesto strada srce ako uzmes u obzir da ta kokos na sebe nabaca dva kila u kratkom roku sta očekivat. Plus ove vrućine idelano da krepaju..Ucinit me mozes puno jer to je takva vrsta jedino sta bi mogao a to sam ja napravio ali da napomenem ja ih uzgajam za sebe.. imaju velik prostor za setanje a hranim im i hranom za tovilice i travom.. mrvicu sporije dodu do kilaze drzim ih par tjedana duze ali zato mi mi ne krepaju.
 

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Baš danas sam imao tu situaciju,pile od 2 kg od 5ipo nedelja,samo je odjednom počelo da otvara kljun da pada na noge i da dobija modru boju svuda po telu,i nije proslo ni 20 minuta uginulo je. Puca im srce od brzine tova,a tek od ove vrućine pogotovo ako im je tesno i zagušljivo. Što se tiče mojih imaju prostora da polete,ali desi se tako da neko ode. Zbog toga sutra krećemo da ih koljemo jer su prevelike vrućine pa da ne bi rizikovali
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,847
Nekad sam hranio oko 30-40 takvih. Nakon što su počeli dobivati perje išli su "na travu" i bilo sve u redu.
 

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Da li neko zna koji problem ovde moze da bude? Samo polako krene da gubi ravnotezu da mu spadaju krila i evo sad ova noga ovako?!?! Najnovoji je u jatu pa ga dosta tuku mozda ima i zato problema takvih,ali sam imao isto takav problem pre 2 meseca i uginulo je to pile..sta da radim?
 

Prilozi

  • 20201016_093040.jpg
    20201016_093040.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 10

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Svakako ga odvoji jer ce ga zatuc. Ja sam nedavno spasio jednog tako sto sam ga namazao sa svinjskom masti. Lijepo glavu, vrat, noge, ispod krila. Je bio mastan i zaljepljen ali se nakon tri dana izvukao.
 

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
144
Prvo si pogriješio sto si kupio jednu nikad ne kupujes jednu ,minimum je dvije a prepruka je 3/4/5 pogotovo ako ih unois u novo jato onda se nekako to rasporedi na vise njih ovako je on sam naj**ao...
 

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Kupio sam ga neplanirano....
Stavio sam mu svinjsku mast malopre,pa cu videti sta ce biti
 

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Uspeo sam da ga spasim,jednom sam mu namazao mast od svinja,poceo sam mu davati vitamine,takodje sam mu stavio i kremu za ljude,evo sad je dobro hoda skoro pa isto malo ponekad zatrese nogama ali bice ok...najveci je problem sad da ga pustim u jato,odma kad ga pustim svi nasrcu da ga tuku,sta da radim,kako da sprecim to?
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Na yutubeu sam gledao kako neki francuz objasnjava kako spojiti nove sa starim. Znaci moraju biti odvojeni tri tjedna mrezom ili zicom ali tako da se gledaju a na mogu jedni do drugih. Hranu i vodu im stavljaj jednima i drugima uz pregradu tako da jedu jedni kraj drugih a ne mogu preko. Isto im bacaj i poslastice kao kruh, otpad od rucka ili vrta uz ogradu sa jedu od jednom stari i novi. Ne smijes skidati pregradu prije 3 tjedna inace nista od miroljubivog spajanja. Posto imas samo jednog mislim da bi upalilo da ga stavis u neki zicani kavez na sred dvorišta i njega hranis u nutra a ove okolo kaveza. Vazno da jedu jedni kraj drugih da se vide a ne mogu ga tuci. Kod mene u kokosinjcu se zna hijerarhija i sklanjaju se slabiji od jacih tako da uvijek slabije jedu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh