• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pirotehnika, utjecaj na kućne ljubimce

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Kakvo je vaše razmišljanje o utjecaju na kućne ljubimce?
Posjedujem psa koji se jako boji pirotehnike. Ne znam točno što ga plaši s obzirom da je gluh, dal' poznaje detonacije ili ga plaše svjetla vatrometa. Kako vaši ljubimci podnose to "veselje" zvano pirotehnika?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Imao susjed lovačkog psa koji nije išao nikad u lov jer se bojao pucnjave i kad je grmjelo!

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Imam dva psa. Manji je udomljeni mješanac. Malo prije sam ga donesel u podrum jer drhće od straha. I tako svake godine iznova. Sklanjam ga na sigurno kada se puca jer bi ga u boksu ostavilo srce. Veliki se ne boji. Na dočeku Nove godine kada je ludnica od pucnjave moram biti uz njega jer ga se ne usudim ostaviti samog, toliko se boji. To pucanje treba zabraniti, ako ne zbog ljudi onda barem radi tih malih bića koja se ufraste kada se puca. Neke čak izda srce, a to su sve naši članovi obitelji.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
I ja mislim da bi trebalo zabraniti pucanje, ali veliki su tu " igrači" u igri, pa je to nemoguća misija. Po, mom kom je do pucanja , ima gdje da se prijavi, meni lično se gadi. Evo i slike mog "gazde" s kojim budemo dočekali po četvrti put Novu Godinu. IMG_20230105_143512.jpg

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
⁰Neke čak izda srce, a to su sve naši članovi obitelji.

Uz duzno postovanje sere mi se od ovakvih izjava da su dzukele macki i stakori clanovi obitelji.
Bolesnici vise mare za te zivine nego prave clanove obitelji.
Delajte decu a ne nabavljajte si zivine kao nadomjestak.
Djeca su clanovi obitelji i njih treba imati i odgajati na ponos svima.
Staroga dedeka ili baku ni ne pogledate doma ali cucku oblacite dzempere i slapice.
Za njim pobirete govna i spavate s njim, a djetetu ili starcu vam se gadi pelenu promijeniti.
Fuj !
Cucku je mjesto na dvoristu u boksu ili na lancu, u setnji sa brnjicom i povodcem.

P.S.: Da se ljeskakc ne bi ponadal.....ono o delanju dece se na njega ne odnosi, prestar je za te poslove ;)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nisam htio da rasprava krene u tom smjeru,ali dok bu tebi netko ispraznio rezervoar eurodizela na kombajnu ,i ti buš držal do " cucka" kao člana obitelji. Znaš li ti uopće koliko litara nafte ide u kombajn koji pokreće šestak?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Pročitaj ponovno. Nitko tebe nije nazvao onako kak si ti to napisao.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Razumijem i jednu i drugu stranu.
Kao manji sam pucao čim se dalo kupiti u dućanu pirotehnike.
Samo se pitam kako se onda nitko nije za ta živa bića nije brinuo,ni pitao kako im je,nego samo odjednom,njima je odjednom teško.
Imam malog cucka u kući i boji se i grmljavine,veliki je na dvorištu,nisam primjetio da se boji,ali kod mene se niti ne puca kako se nekada pucalo.
Više me brinu krave na vezu...ali sad da idem po selu gdje je farma zafrkavat djecu da mi ne plaše krave petardama i raketama,ne pada mi na pamet..

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Ne kužim kakve veze ima briga za pesa, imanje djece i briga sa starije ljude?Ljudi koje ja znam imaju i pesa i decu i brinu se za starije, a pes im živi u kući i brinu se za njega kao člana obitelji. Tak da su ovo neke žešće fix ideje.
Kaj se tiče pucnjave, moj pes se ih jako boji, tak da sam idemo u šetnju u cik zore.
I ta pucnjava, gdje se baci tu i tam petarda, mi nema nikakvog smisla. Ajde još vatromet za Novu, ali ovo ostalo je baš bezveze.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
To je sad odjednom pocelo jace poglupljivanje ljudi,a potice iz Amerike.

Odjednom jaka briga za zivine i pedere...

Cucki i pederi imaju veca prava nego obicni ljudi.
Oni su ponosni kaj su pederi, a ja sam ponosan kaj sam obicni bezveznjak.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Moja generacija je pucala petarde nemilice. Mjesec dana prije Bozica i mjesec dana nakon Bozica. Nitko ziv nije pital za prava cuckov i mackov. Danas se ne pucca ni 10% kaj se je nekad pucalo i drago mi je da je tak. Ali da bi zval policiju na nekoga kaj se dececi zabavljaju s 10 petardi ne pada mi na pamet.
Slazem se da pucnjava nije nikakav odraz slavlja i veselja, ali bio bih jako dvolican da sad branim to nekome, a ja sam sam ih ispucal na 1000 komada.

I slazem se da se ta pretjerana briga za cucke i macke uvukla u sve pore drustva i svugdje se forsira. Ja kod nekih ljudi vise ne idem jer mi se gadi piti i jesti kod njih zbog cuckov i mackov u kuci. Kod mene cucek u kucu ne ide i ne bude isel dok sam ja ziv

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Po mom mišljenju više se radi o narativu koji je pušten putem medija i društvenih mreža. Na svakom ćošku cucki, kako pomoći ovom azilu, onom azilu, što radi koji cucak na drugom kraju svijeta, a koliko često se sjetimo napuštene djece i starijih ljudi? Samo kad su blagdani, ako i toliko. Generalno je više tema o ljubimcima nego o roditeljstvu. Koliko starijih ljudi dobije srčani od pucanja? Ima li taj broj negdje? Nažalost, gura se agenda da djeca negativno utječu na klimatske promjene i da je jednostavnije naučiti cucka pet naredbi i to je sva briga oko njih, bolje nego djecu paziti do punoljetnosti. Idealno za gradsko ubrzano društvo nesvjesno ičega što se događa oko njih, počevši od prvog susjeda.

Posljednje uređivanje:

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Ajmo još jednom. Zakaj briga za cucke isključuje brigu za ostale?
Ja ne znam s kakvim se vi to ljudima družite , ali iz mog iskustva je upravo obrnuti slučaj.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,127
Kad su mi drito ispod prozora vozili motokros i zalil sam se da mi djecu plase, da ne mogu spavati, rekli su mi da je tak dogovoreno sa opcinom i da buju deca prezivjela 3 dana.
Kaj su moja deca manje vredna od cucka?
Jesam trebal reci da cucku smeta?
I da, i meni se gadi jesti u restoranu gde jedu i cucki i piti u birtiji di ulaze cucki.
Tko hoce zivjeti s cuckom, nek zivi s njim, a mene ne mora forsirati da to trpim.
Tko je ponosan kaj je peder i kaj se trpa u guzicu, ne mora to vikati po cesti jer ni ja ne vicem po cesti da sam ponosan kaj nisam peder i kaj trpam u nekaj drugo.
I slazem se, to pucanje nije u redu i trebaju se ljudi kultivirati i slaviti bez pucanja i cajki.
To je odraz kulture a ne smetanja ljudima, cuckima i clanovima obitelji ma kojeg roda oni bili.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Ja kod nekih ljudi vise ne idem jer mi se gadi piti i jesti kod njih zbog cuckov i mackov u kuci. Kod mene cucek u kucu ne ide i ne bude isel dok sam ja ziv
Milsim da si se i ti tim ljudima gadil sa svojim stavovima, pa si ih usrećil i više nego kaj misliš-

Najnoviji postovi

Na vrh