• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pirotehnika, utjecaj na kućne ljubimce

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Slažem se sa zabranom pirotehnike. Imam 2 psa. Terijera. Jedan se boji smrtno, drugi se ne boji. Kokoši se boje jakih. Valjda im ne smeta zvuk nego miris ili onaj zračni udar kad se osjeti.

Ali u isto vrijeme sam veliki hrvat i katolik. I susjedi mi bacaju neke mini bombe. I sunce im poljubim neće oni jače petarde od mene pucati pa da mi se cijele godine smiju...

Ovo i žabice sa sinom je jedino što ćemo pucati ove godine IMG_20231229_134346.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nema ..tj. nije mi bilo večeg gušta nego kad ona zelena pukne u autu ...pljas! ..bum! ..sreća, da u ono vrijeme nije bilo tog udara ..sad bi bio s aparatom iza uha

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Bedasto je donositi zaključke samo na osnovi svojig životinja.
Nije li od toga i krenulo to? "Mom psu smeta i treba zabraniti svima"
U selu ima 15 pasa, jedan se boji, treba zabraniti zbog njega?
Nije da ih netko dresira ili "nauči" da se počnu bojati. Jednostavno im se dogodi neki klik u glavi.
Obrisao sam i mjenjao veci dio posta jer sam znao da neće biti dobro prihvaćen, na kraju sam se krivo izjasnio.
Točno tako, počeo se bojati s 3/4 godine, ali su moji pogoršali stvar da je uz cviljenje doslovno penjao na ulazna vrata kuće, jer su podupirali njegov strah s negativnim reakcijama na svaki pucanj tipa "joj, joj, sta bilo *ime psa* "
Eto ove sam godine mu promjenio negativnu asocijaciju pucnja na nešto pozitivno, i sada kada opali ne penje se na vrata nego započne igru.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Malo prije je tak ruknolo negdje pri susedu kaj mi je skoro puna kupica pala z ruke. Joj, joj ta omladina. Samo seks, trava i pucnjava, a Narodne novine nebi nišče čital.
Idem maloga švrčeka odnesti vu podrum pak si odmah natočim nekaj kaj bu za večeru. :ppozdrav: :ppozdrav:

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Slažem se sa zabranom pirotehnike. Imam 2 psa. Terijera. Jedan se boji smrtno, drugi se ne boji. Kokoši se boje jakih. Valjda im ne smeta zvuk nego miris ili onaj zračni udar kad se osjeti.

Ali u isto vrijeme sam veliki hrvat i katolik. I susjedi mi bacaju neke mini bombe. I sunce im poljubim neće oni jače petarde od mene pucati pa da mi se cijele godine smiju...

Ovo i žabice sa sinom je jedino što ćemo pucati ove godine View attachment 68310
To smo mi kao klinci bacali pred ulaze zgrada, a jeka kroz stubište pojača detonaciju, poslije čuješ samo *ebanje matere s prozora... :D Dvadeset godina kasnije to i dalje rade neki novi klinci.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Poštovani, pošto sam ja otvorio ovu temu, nije mi bilo na kraj pameti da će se to pretvoriti u razno razna prepucavanja, koja nemaju veze s temom. U postu #4 sam stavio sliku mog "gazde" Taj pas je isključivo vani u svojoj kućici, pazi na dvorište i poljoprivrednu mehanizaciju. Dok ga nije bilo nestajalo je gorivo iz dva kombajna i traktora. To što ja moram par minuta prije ponoći i i poslije biti uz njega, radi vatrometa meni ne predstavlja neki problem. Želio sam naglasiti da on meni vrijedi više nego nekom kome bi bio samo" neka životinja" Boji se detonacija, ali ipak on je samo dobroćudni pas ,nije peder, nema kaputić ,samo se boji detonacija. Svako ko je sudjelovao u DR, bude jasno ,ostalim na volju.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Ja moram malo i replicirati,,,, svi mi volimo imati ljubimce,,, al nije to dobavi ga kuci i kraj price,, on ce da laje i mi smo mirni...
Ja sam onih godina kad je Tito preselio,, otiso u onu vojsku, bio sam granicar,, dobrovoljno zaduzio psa,, bio na kursevima,,, gdje se puca i mnogo toga,,
Da skratim nije dovoljno kera ubaciti u dvoriste i kad laje proviriti kroz prozor dal ko sta krade...
Sa psom treba raditi, sate,, dane,,mjesecima,, da se on nauci tj. Dresira,, ja sam imao Njemackog ovcara Kojeg sam dresirao kad se puca prema njemu da guli zemlju.
Zivotinja,svaka,, mozda ste primjetili gleda vlasnika u oci, i u tvojim ocima cita tebe,,, i vidi tvoj strah ili hrabrost tvoju i tako se i ponasa.
Svi mi koji smo bili u tim proslim rovovima, znamo da nije svejedno ako su u rovu svi strasljivi, il ako ima makar jedan sa mudima,,,
Tako je i sa zivotinjama,,, daj joj hrabrosti nece se bojati,, pokazi joj kukavicluk,,sta mislis da ces dobiti,,,
Ja zivotinje nedjelim ni po rasi ni povrsti ni po boji a kamoli po vjeroispovijesti,, dijelim ih na dobre i lose,,, kao i ljudsku sortu

Zaboravih napisati , nisam pobornik pucanja vatrometa, pa ni derneka uz glasnu muziku,, nikad nisam volio dok sam bio mlad lupanja casa flasa i kojeg cega,,, najvise volim tisinu i huk rijeke Krivaje.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
S ovim mojim provodim sate i sate. Pošto sam ustanovio da je po prirodi gluh, što je potvrdio i veterinar, naučio sam ga da " sluša " na pokaz prstom, mislim da sam u tom ,i on i ja dobro napredovali.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Pes je navek bil čuvar kuče.
Čitam tam negde da su splašeni od kad su postali kučni ljubimci i počeli dobijati pixxasta imena.
Za napucavanja više nisam, jebaj ga, ostarilo se.... ali pamtim dane kad sam i sam hodal šorom đepova punih petardi. Dane kad smo bušili šarafe i glave šibica gurali u njih, obilazili limare za kvržicu karabita.... Onda je u selu svaka hiža imala pesju kučicu.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Danas je neko oko pol 8 ujutro raspalil.
Pa dobro jeste vi normali? Em je nedjelja em se danas planiralo malo dulje spavati zbog dočeka.
Kakve to veze ima sa veseljem?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zadnja petarda čuvala se za novo leto .onak oko 8 pol devet..potpuna tišina..ni auta ni muzike ...televizora ni vatrometa ..napokon su i pesi zaspali..cuje se samo pik,pik,pik na semoforu za gluhe,znači apsolutno nikakve pozadiske buke. Zrak poročiščen..uši se regenerirale kao DPF na dizelu i onda skres pa frk na asfalt BUMMMM....!!!..dalje znate..od bokmater do lanjanja..

Najnoviji postovi

Na vrh