• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plaćanje selekcije?

MuGeR

Član
Tu od
30 Ruj 2013
Poruka
61
Ajmo brzo jedno pitanje :

Plaća li se pri kupovini grla (koze) izdavanje novih rodovnika i neki prelaz iz jednog selekcijskog centra u drugi? Da budem precizniji, stočarski centar iz Čakovca mi traži 50 kn za svako grlo prije utovara jer mijenja vlasnika pa oni moraju neke papire rješavat, i to kao moram platiti njima, nemogu centru na svom području pa da mi oni to pošalju. Šta je ustvari to što bi ja trebao platiti? Hvala

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Prijepis vlasništva uzgojno vrijednog grla, koje kao takvo ima rodovnik i u rodovniku se mjenjaju podaci o vlasniku. Moraš platit ako želiš rodovnike.

MuGeR

Član
Tu od
30 Ruj 2013
Poruka
61
Jel ti spavaš tu?? :) jbt nije mi ni postavljena tema, a već stiže odgovor.. SVAKA ČAST !!! ... :) znači to je prijepis, ma onda ok, ja sam već mislio da je neka fora za izvući pare... neznam jel to moram odmah, jer ih ja sad kupujem na fizičku osobu, jer nisam još prebacio opg na sebe, da nebi možda kasnije ovi moji opet tražili to?? jer ću onda rodovnike pisat na opg taj i taj kužiš...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Pijem jutarnju kavu i čitam forum.

Ma ne moraš, rodovnik je garancija tebi o porijeklu grla. Hpa se živo hebe za tvoje rodovnike vjeruj mi...

Najnoviji postovi

Na vrh