• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Neče ni jedan,samo smo se raspitivali sve je to previše teško i preskupo za naše potrebe. Šogor je htio neku lakšu izvedbu za zetora,ali ništa od toga.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Lakša rd mora biti sa cjevastim valjkom, hidrolift i Amazona d7 ili d8 ili hassia i to bi trebalo ići. Gledam mnogi nose sa 90-100ks rd kao tvoju i sijacicu iza sa 250-300kg tegova.. A 6340 ima prednji utovarivač može staviti napred korpu, utovarivac mu povezuje dijelove traktora i išao bi sa lakšom kombinacijom.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
O tome smo i razmiljali,samo cjevasti valjak mu neću dozvolit da si kupi jer to je g***o a ne valjak bez uvrede ko ga ima,jer radio sam s takvom rd i znam šta je to u našoj zemlji.Ima laganih rd sa packer valjkom,samo treba nač takvo šta. RD sa noževima, daskom za ravnaje i packer valjkom drukčija nedolazi u obzir. Za sada još ništa od toga prvo tražimo heder 4reda za df-a.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Pa ti nosi sa df-om nek on uzme samo hidrolift za tvoju rd i imate vec sve :). Koliko kg tegova imaš na Df-u? I jel stane još?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
To on hoče za sebe,sebi kupit rd. Ma nije meni problem kupit hidrolift dođe cca 500-700€ samo nije mi sila trgat si traktor,bar još dok tata hoće sijat. On sije a ja idem sa rotodrljačom,dok šogor to mora sve sam,osim ako mu ja nepomognem. Imam 320kg nestane više na nosač,ali lako se to riješi da se stave još.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Pa bio sam i sam takvog mišljenja, ali ne trgaš si traktor, a i nebi baš više se tako lako odvojio od hidrolifta...

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
To on hoče za sebe,sebi kupit rd. Ma nije meni problem kupit hidrolift dođe cca 500-700€ samo nije mi sila trgat si traktor,bar još dok tata hoće sijat. On sije a ja idem sa rotodrljačom,dok šogor to mora sve sam,osim ako mu ja nepomognem. Imam 320kg nestane više na nosač,ali lako se to riješi da se stave još.

Ma kakvo trganje traktora,kao što je kolega Antonio JD rekao kada jednom probaš sijati u liniji,teško češ se od toga odvojiti.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
http://www.olx.ba/artikal/19880994/zetor-kabina/ Evo proxime s njuškala.. mislim da je ovo bila pušiona kaj se tiče kupovine, nova kabina, s preinakama još koje je potrebno uraditi, dođe koju kn manje od 80 000.. kupovati ju u djelovima još i više...Po slikama rame, mislim da tu nemaš što popravljati kad je popigano sve

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Pajdo felix uzimo bi izgleda neku zvjer, batali se ti prefarbani traktora i prefigrani švercera. nađi sebi šta god iz švice ima tamo oko tebe dosta dobri ljudi koji uvoze dobre mašine.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Špricnut je pa je teško procjeniti pravo stanje, prednost šta ima velike kotače nazad, vanjsku pumpu hidraulike, brzi/spori kardan....koja lova? Ak ima stvarnih 2400 sati, može ići i do 15000 eura.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
15 hiljada eura, za traktor koji ima mjenjac izmedju nogu, za mene cista ludos.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Ma sve to ljudi stoji nekak zetor najvise zbog dijelova. Snaga mi treba ne preko 65 KS a ne manje od 60, farban jeste to se vidi i to mi se ne svidja nije auto pa da mora sve bit cakum pakum. Ima traktora al ajd recimo ovako od SDF grupacije bjezim zbog dijelova i odrzavanja koje je navodno skupo.Ima finih hurlimana ali uvijek postoji. Stvarno nemam pojma sta kupiti. Recimo evo nekih koji mi se sviđaju:
http://www.olx.ba/artikal/19944637/traktor-landini/
http://www.olx.ba/artikal/16524798/traktor-hurliman-h-468/ (ova boja mi se svidja jer su bili u komunalnom nisu zemlju radili pa se nadam da su odrzavani), dalje bi mi odgovaro neki fiat 6090, zetor 6340, landini 6550 i nesto u tim okvirima. Da je 4 klipa obavezno :(shake): stvarno mi je tesko da zadovoljim ove sve kriterije

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Tom zetoru samo fali dobar mjenjač i bio bi traktor a ovak nea vajde,kod mene u selu 7745 se bori sa 3x10 i mjenja brtve svake god od pregrijavanja dok lega ima hurlimana prestiga 70 i igra se sa 3x12 :icon_weed:

Na vrh