• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Podešavanje rasplinjača

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Mislim da ovakve zasebne teme nema barem ju ja nisam pronašao. Imam malih problema sa uštelavanjem karburatora na dolmar pili. Principi su dosta isti za sve pile koliko vidim sa onim jednim krugom unazad. E sad koliko sam shvatio nakon tog jednog kruga od 360 stupnjeva unazad najbolje je H puno ni ne dirati. H bi trebalo biti maksimalni broj okretaja do kojih se pila vrti ili tak nešto? Problem je što pila dosta dimi što znaći da dobiva prejaku smjesu.

dotegnuti malo L ili? nemam ono čudo za mjerenje broja okretaja nego to onak od uha radim. Inaće kad dam gas do kraja imam osjećaj da radi još uvijek na malo manjem broju maksimalnih okrretaja nego je radila. Kad ju okrećem u svim položajima na leru radi normalno i ne štuca niti se gasi. Prelazak iz ful gasa u ler je normalan i ne crkava.

Kako onda malo smanjiti te oblake dima. Primjetio sam i da izbaci masno par kapi na asupuh van.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
L koristi cca do pola raspona okretaja H od pola.
za poctak nastimaj bogatiju smjesu pa je susi...a po svijecici ces vidit kakava je...kad svjecica bude boje suhe kave...to je dobro
Ja sam kupio novu Husqvarnu 350...i zaribala je, jer je tvornickibilanastimana 1/8 kruga presuho...kad sam je pristelao,vise nikad nisam imao problema

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Onda bolje da bude cak malo bogatija smjesa nego da bude suha? Ali da se ne gusi kad pili?

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
L se štela količina benzina na leru
H na punom gasu , ti zapravo količinom goriva ograničavaš broj okretaja .
ako pila dimi i guši se na punom gasu vjerojatno treba malo zavrnuti H vijak

pod uvjetom da je sve drugo OK . govorimo o čistom podešavanju

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Kakva je mešavina benzin-ulje,koliko %,jer da izbacuje ulje na auspuh je verovatno prejaka ili stara.

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Danas napravio 5 litara nove. Eurosuper 95 i 1 dcl stihl hp ultra ulja. 1:50 znaci

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Onda joj nađi neki poso da se ugrije na radnu temp. pa nastavi L-H.Ja moje radne najbolje baš u šumi naštelam jer na mjestu kad rade nije isto kao kad su u drvetu.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
tako je, obavezno stelat u opterecenju...pogotovo ako se stela po svjecici

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Evo igrao sam se malo do sad i citao sta pisete. Ovako svjecica sad izgleda nakon sto ugasim zagrijanu pilu.

Jel to ok izgled?

6361b3832f27fe2f7d0a4ac829de65df.jpg

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
nova svjecica je malo nezahvalna za stelanje...ja bi rekao po ovoj da je donedavno radila na prebogatoj
jesi sta stelao?

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
nova svjecica je malo nezahvalna za stelanje...ja bi rekao po ovoj da je donedavno radila na prebogatoj
jesi sta stelao?
Da jesam. Ovo je svjecica koja je odradila cca 15 sati do sada. Uredno je bila mokra i tamna a tako su mi je bili postelali u servisu. Skuzio sam sa nisu bas napravili posao. Radila je ona ali je gubila snagu kod malo jaceg piljenja vjerojatno radi prebogate smmjese.

Osmirglao sam je malo i pobrisao. Sad kad sam podesio ovako vise nakon gasenja nije mokra a ni nema garezi. Ostane nesto sitno sitno mjesavine al jedva primjetno.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
znaci sad si tu negdje...sad je jes sasusi, ali ne vise od 1/8 i opet radi...pa ces vidit kako izgleda...mozda ces je opet kasnije obogatit za 1/16.
Ako se ova sad sitacija zadrzi nakon 10min rada u opterecenju...ja bi reka da si 1/8 daleko od rezultata

Na vrh