• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pojačanje ruka hidraulike

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Kao što naslov kaže, zanima me jel netko ojaćaval ruke od hidraulike? Pri tome mislim i na zamor materijala starih i lagano savijanje.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Sta nebi bilo bolje dat izrezat od boljeg materijala nove??

E

el pibe

Guest
Ima nas još koji moramo ojačavati ruke.Ja sam mislio to riješiti sa dodatnim flahom.Ali za sad sam odustao od toga.Pošto su već jako popigane i usukane mislim da bi ih trebao prvo zagrijati i izravnati a za to nemam alat.I ne znam kako bi se takav zagrijani materijal kasnije ponašao.Po meni jeftinija solucija da se malo raspitam za materijal koji zadovoljava takva opterećenja i jednostavno kupiti takav flah i napraviti skroz nove.Nije problem za nabaviti materijal,samo moram znati što točno tražim.Pošto imam ljude koji rade u generalnom zastupništvu metala za čitavu regiju.Ali to ćemo preko zime riješiti kad se malo više informiram a nešto i gledam da ne bi išao na ravne nego na izvedbu razvučeni"Z"Kao što su na Zetoru takve mi se čine kompaktnije i navikao sam na njih.

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Zato sam postavio to pitanje. Možda je i bolje dat izrezatt nove i samo navarit onda krajnje poluge. Pa onda se i mogu napravit malo deblje od orginala. Sad je pitanje koji materijal bi bio najbolji?

E

el pibe

Guest
Da zagi tu treba biti oprezan oko izbora materijala ima svakakve vrste od tvrdoće,fleksibilnosti neki imaju to sve pa se ne mogu kvalitetno zavariti ili ako je materijal pretvrd problem je izbušiti.Moram se malo raspitati koji bi to materijal zadovoljavao.Poslije je lako sa izradom.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Meni su na zeki malo spigane isto cu dat izrezat nove na jednu stranu zavarim kugle a na drugu mozda stavim i brze kopce po meni bolja solucija nego ravnat i pojacivat!!

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Moje su isto na štoretu. Tak da bi to htio sad prek zime isto riješit

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Ja sam na vladimircu izrezao od pločevine 20mm a bile su 12mm čini mi se .
Njegove originalne su od nekog elastičnijeg materijala ali pucaju , jednostavno su tanke. Ovo mora da drži i traje.
A imam jednu polugu sa novog 539 koja je smotana kao gudalo , toliko o fabričkom odabiru materijala ........ Bar za pomenuti traktor.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Ne kužim kaj ti fali polugama na Štoreu?
One jesu elastične i bočno se savijaju, ali ne pucaju (barem neznam nikoga u okolici kome su pukle).
Videl sam da ih neki ojačavaju dodavanjem trake ispod poluge (kak je na Rakovici original), no onda dolazi do problema pucanja vijaka koji drže španere u reduktorima, jer nema amortizacije udaraca.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
I na mom stroe 404 su pucale poluge negdje na pola duzine ,....i ja sam vario ojacavo ali ne vrijedi valjda su bile toliko zamorene da sam napravio od novog komada..

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Savinute su. Znam da su elasticne i da se savijaju. Al dosta se znaju savinuti kad nest radim.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
To mora bit dobar teret da se tak jako savijaju?

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Pa nije sad baš jako. Al vidi se na oko da se savija, i nisu više ravne 100%

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Dečki jel znate nekoga tko bi mogao savinuti
PUNO OKRUGLO ŽELJEZO fi 40mm??? Jako mi je hitno.

ovo je u grubo crtež ali tako nekako bi trebao.. :(sweat):

2zpqxkp.jpg
[/IMG]

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Svaki kovač.
Trebaš broj da ti pošaljem?

E

el pibe

Guest
To ak zajde variti ima preveč posla.Mora izbrusiti jeb..ki korijen i dok to zapuni potrošio bude puno elektroda a bogme i cajta ak hoće kvalitetno napraviti.Ja sam nedugo produživao dva vijka sa finim navojem od nekih 24mm.Baš ne preporučam nije da se neda napraviti ali preveč posla.

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Dečki bio sam kod tokara (neznam jel se smije javno govoriti,bez njegovog dopuštenja,kako se zove) i on mi je na moje pitanje jel se to može zavariti samo rekao da su velike šanse da pukne opet i da zaorem taj pretplužnjak.

Jer je to neki je*ački materijal,ali su ga vlasnici prije mene varili da se ne okreće predplužnjak kad dođe puno mase na njega (pošto je okrugli nosač-osovina),i tu su zeznuli jer je tu bio previše kaljen(valjda pre tvrd???)

Pa mi je rekao isti taj tokar da ima u Strojoprometu takav materijal,samo ne zna gdje ću ga dati tako svinuti,a on će izmjeriti čvrstoču ovog starog i dati novog kaliti prema starom..
Zato sam pitao gdje znate za nekoga tko ima stroj za piganje tako debelog željeza.

Najnoviji postovi

Na vrh