• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Kapetane, da udruga Jabukica nebi neslavno završila prije nego je započela prvo treba napraviti svrdlo, izbušiti rupe, posaditi vočke i imati ono kaj se ne kupuje novcem.
To je projekt za koji nije dovoljno ujutro zaspati na posel :hahah:
Nisam neki vočar pa neznam detalje ali danas sam obrezal par grana smokve koju je moj tata posadil

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam voćar i ima iskustva, imam ljude na terenu, koperanti se javljaju, nadam se da budemo uspeli u tome svemu, put je trnovit, ali nema odustajanja.
PZ naša Jabuka Jabukica 🍎🍏

• Like
Reactions: H&S

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Za kaj ih najviše koristiš? Sok? Štrudle? Pite? Sok? Ili samo za jelo?
Dok je ova jedna prerada blizu mene za normalne novce presala i pakirala u bagove sok. Onda sam ih brao i njih i kruške i napravio 80-100 l soka godišnje.

Sad kad je usluga jednaka cijena ko u konzumu 5l soka u bagu onda više ne radimo to.

Sad čekam jesen, pokupim 3 sukare jabuka što su otpale i u kanal bacim.

Naberemo za pite i kolače što spremimo u duboki.
Nama 2-3 gajbe da imamo za jesti i ostalo ako ima podijelimo..

Edit:

Što se tiče količine. Prinos je od 20 kg po stablu u lošijoj do 80 kg po stablu što je bio rekord u najboljoj..

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Ako ćeš ih ubrati kada treba, ne kad su prezrele i ako ćeš ih prebirati redovno... 1/3 gajbe će stajati do uskrsa

Ostalo jedeš do uskrsa 🤣

Kod nas je problem što prezriju kad ih beremo u zadnje vrijeme jer ima jabuka na sve strane

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
🎼🎼Dobro jutro prijateljiiiii, dooobrooo jutro, moji dru go viiii iiiii iiiiiii.🎼🎼 Iako jos 2 i pol sata nece bit. Sjecam se losih dana, kad sam se ustajao i spremao za posao po noci, a dodes doma po noci. 18 sati najranije. Samo zelis spavat. E zivoteeeee...:coffee::coffee:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Veli naš Moko da ništ od sadnje jabuka.
Fige (smokve) treba saditi ako želimo preživjeti.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Puknuti velečasni prati trend.
On smokve ima
Ja ipak idem na kvalitetu i domaće, kad bum to imal znam da je to to. Samo evo eko uzgoj malo teže ide.

Najnoviji postovi

Na vrh