• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,743
Najte misliti da bu taj jedan dan bojkota nekaj bitno promijenil. Ja već godinama bojkotiram dućane 6 dana u tjednu i cijene samo rasteju kak da ih zalevljem sa super gnojivom.

Pročital sam jučer da je Špika predložil drugi način bojkota. Mjesec dana jedan prodajni lanac. To bi već bil ozbiljniji udar na taj prodajni lanac. Nažalost, za očekivati je da buju posljedice za svaki bojkot trgovaca na kraju snosili proizvođači. Na neformalni kartel, a da postoji uočil sam još pred par godina, treba djelovati vlast, prvenstveno poreznim mjerama. Smanjiti poreze koji pogađaju najširi sloj društva i proporcionalnim stopama oporezivati dobit. Nažalost, njezina politika je takva da joj visoke cijene (PDV) odgovaraju. :(

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,991
Najte misliti da bu taj jedan dan bojkota nekaj bitno promijenil. Ja već godinama bojkotiram dućane 6 dana u tjednu i cijene samo rasteju kak da ih zalevljem sa super gnojivom.

Pročital sam jučer da je Špika predložil drugi način bojkota. Mjesec dana jedan prodajni lanac. To bi već bil ozbiljniji udar na taj prodajni lanac. Nažalost, za očekivati je da buju posljedice za svaki bojkot trgovaca na kraju snosili proizvođači. Na neformalni kartel, a da postoji uočil sam još pred par godina, treba djelovati vlast, prvenstveno poreznim mjerama. Smanjiti poreze koji pogađaju najširi sloj društva i proporcionalnim stopama oporezivati dobit. Nažalost, njezina politika je takva da joj visoke cijene (PDV) odgovaraju. :(
Ista stvar i kod mene...u globalu se slažem s navedenim, al nije sve u rukama vlade. Sjetite se kad je vlada pred par godina ugostiteljima smanjila pdv da bi bili konkurentni, kakvi je bil rezultat. Pdv manji cijene ostale iste iii išle još gore

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,096
Ispada da vlada, agencije, Narodna banka nemaju nikakve mjere da obuzdaju inflaciju. Sve je fino, divno, nevjerojatni uspjesi, a imamo najveću inflaciju u EU. Onda ne trebamo ni vladu. Digli su si plaće 80 posto i ve nagovaraju narod na bojkot trgovina. Da ne povjeruješ i zbetežiš na živce. Ono kaj moramo i moremo kupiti bumo kupili ili danas ili sutra ili u RH ili pri susjedima gdje je jeftinije.
I još kaj je najgore nemru odgonetnuti gdje je problem i zbog čega su neki proizvodi u drugim zemljama puno jeftiniji nego pri nama. Nemru se dosjetiti ili ne znaju kaj je to maloprodajna kalkulacija. Neka uzmu naše proizvode i iste proizvode iz drugih zemalja i neka idu od stavke do stavke i pronašli budu uzrok. Ili su to nabavne cijene ili je pdv ili je marža trgovca. Dobavljači su vrlo vjerojatno jedni te isti pa to ne bi trebal biti problem za usporediti.
Kaj se tiče cijene pšenice i kruha situacija je slijedeća:
-prije 20 godina cijena pšenice je bila 15 euro centi, a cijena kruha 35-40 euro centi
-danas je cijena pšenice isto takva, a kruh košta 0.80-1,80 eura.
O povećanju troškova u proizvodnji pšenice za tih dvadesetak godina ne treba ni govoriti. Eto, takvo je stanje u pojoprivredi i onda ministar kiflica poziva na bojkot trgovina, a bećarina od ministra poljoprivrede puca od veselja. Ako treba bojkot onda to sigurno nije bojkot trgovina nego treba potražiti drugu adresu.

• Like
Reactions: ZJ

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,029
Sve je to točno,no kroz godine sam primjetil da tu pomoći,vrlo nema.
Bojkot, dojde isto dojde kak i prema vjetru scati.
Već neko vrijeme odlazim na " izlete" u Ormož...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,846
Meni je bliža Metlika ili Črnomelj, zavisi kak sam raspoložen...ali jako, baš jako me smeta kad vidim cijenu tvičeka u dućanu odmah s druge strane granice...1 eura litra...pas mater, ja u našoj selskoj semenarki platim više praznu flašu!!!
ko je tu luuuud??? :oops:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,274
Ajd da bar negdje efikasno dejstvujemo! :hahah:
Jedino mi nije jasno zašto se Srbina koji ima autorsko pravo na nadimak Ustaša odriču i dodjeljuju nama?!?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,260
Da je sljedećih 1.8 km ceste zabrana za vozila preko 7.5 tona osim dostavnih i komunalnih

gost1975

Član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
41
To je jedan jako lijepi obnovljeni znak, stoji na mjestu di je stajal jos za vrijeme Franje Josipa. Sada ima 4 Al table na cincanom stupu cca 4k eura bez ugradnje, opcini na ponos, a kad ga vidi vozac sa prikolicom nemoze napraviti nista jer je kolovoz jako dobro asfaltiran pred izbore. Jedino more bit da na siroj sliki postoji opcija za ispostovati prometni znak.

Najnoviji postovi

Na vrh