• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,653
Strašno, samo sam jedno pitanje postavil :hahah:
Sad sam se zaigral, moram u priču uplesti motorke, brodove, vinograde.....

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,824
Hajde ekipa, izjasnite se o Dopunskom zdravstvenom osiguranju.
Možda Vam ne treba baš danas, no nitko ne zna što mu donosi sutra.
HZZO bude digao 15 Eura mjesečno, ostala osiguranja kako koje.
Novinari s benzinom potpiruju vatru, oni trebaju svoje zločeste teme, iako ih je večina za život bosonoga.
Ja predlažem da komentirate i prodiskutiramo taj iznos od 15 Eura u usporedbi s cijenama cigareta, kave, gemišta, nul tri žestice u kafićima i slično. Bez kafića bi možda i mogli, ali puno teže je dok nas snađe boleština, ozljeda i tome slično.

Što će te Vi po ovoj temi osobno i sa obitelji poduzeti?
(Mi u mojoj obitelji ostajemo vjerni HZZO-u.)

1000034045.jpg

1000034047.jpg
1000034049.jpg
1000034051.jpg

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,906
ja sam isto blizu toga da ostanem na hzzo...
privatna osiguranja su jeftinija za mlađu populaciju, dok za starije nisu. s godinama im raste cijena. i različita su. ove usporedbe su po meni bezveze. ja bi htio da mi bilo tko od ovih novinara napiše usporedbu onoga što imam sad na hzzo dopunskom, odnosno ono što ću imati za tih 15e i koja je cijena točno toga u nekom privatnom osiguranju. ni jedno od njih zapravo nije isto i svako nešto ima a nešto nema...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,824
Dok si mlad, zdrav i jak, svi budu rado sklopili s tobom policu životnog osiguranja, probaj ju sklopiti kao umirovljenik - uvijek bude ne hvala, vi ste nama neisplativi. Tako nekako.
Jednako je i s dopunskim zdravstvenim. Što si stariji to si im veči rizik za trošak, oni ne vole troškove, samo zaradu.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,906
upravo to. ja sam sada u ovoj dobnoj skupini 41-50 i meni bi se isplatilo uzeti neko drugo. raspitivao se u croatia osiguranju jer imam tamo više toga osiguranog pa bi dobili još neki dodatni popust. možda uzmem ja u croatia osiguranju a zena ostane na hzzo...nznm, nismo još do kraja odlučili...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,824
Evo pregledao sam malo naše papire na tvoj poticaj @llmb0611 . Moje je rješenje starije iz 2025. Supruga je dobila na kraju prosinca 2025. Datum izdanja njezinog je 22.12.2025., ali je još po starome, samo automatska obnova nakon istjeka 12 mjeseci. Ako budu slali valjda to bude iza 1.2.2026. Svejedno ja ne mislim mijenjati, ostajem u HZZO-u, tu sam od prvoga dana zaposlenja, cijeli život.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,673
Imam dopunsko u HZZO. Išel sam platiti registraciju za auto u Generali osiguranje pa sam usput pital i za policu dopunskog. Rekel mi je da je cijena isto 15 eura i da mogu dobiti 10 posto popusta, ali samo još godinu dana mogu biti osiguran kod njih. Starce preko 65 ne osiguravaju. Ostal sam u HZZO-u.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,653
Što znači da je hzzo dom za nezbrinutu djecu, a nekak me strah da bu takva i usluga. U biti več i je. I ne samo u hzzo, kak i auto osiguranja....

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,824
@MUHA imam u rukama friške račune. Jedan za troškove operacije u studenom 2025., i drugi sad za rehabilitaciju u toplicama. Sve je max transparentno, udio troškova na teret HZZO-a, plus udio troškova na teret Dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Ukoliko nemaš nikakvo dopunsko taj udio financiraš iz vlastitog đepa.
Ako imaš nekakvo dopunsko onda se to naplati na njegov teret. Razlika je da li kao građanin, dopunski osiguranik plaćaš mjesečno 15 eura, ili recimo 25, ili 30 eura. Ove visoke brojke naplačuju privatna osiguranja.

Zdravstvena usluga kao takva je ista, kao operacija, ili rehabilitacija, razlika je u načinu financiranja 20% dijela te primljene usluge. To može biti odricanjem, ili uplatama od 15 eura mjesečno, ili za mlade osobe kod privatnih davatelja uluga vrlo malo 7-10 eura, ali zato za starije ljude možda i do 30 eura mjesečno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,653
Ja hočem reči da usluga koju bumo dobili je ista (loša u odnosu na Titovo socijalno) jel platili 7 ili 15 eura.
Možda grešim, ali tak mislim.

A kaj se računa tiče.
Ja se sječam kad su oni počeli računati i račune izdavati i ja sam dobil par komada. Kak sam bil na prisilnom mirovanju nisam imal pametnijeg posla nego sam ih išel čitati.
Normalno, u neke stručne stavke se ne razmem, ali znam kaj je frbant i da ga na meni nisu potrošili, ali razdužili i naplatili jesu. I to ne jedan i ne samo njega....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,653
Ja mislim da bumo se mi morali udružiti i Lijesku počastiti članstvom u svim dopunskim osiguranjima jer lječenje njegove ovisnosti trampom bude koštalo kaj nebu jedno dopunsko moglo podnesti taj teret :hahah:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,673
Slažem se, ali malo i nadodajte da imam za specijalistički pregled. Ovi obični doturi nemru odgonetnuti vu čemu je problem. Ne boli, a vleče me vu stranu. Čak su i lokalni milicajci ustanovili da je negde grdi problem kad nemrem hodati ravno po crti. Meni se čini da je u pitanju relej vu centru za ravnotežu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,824
@MUHA i ja nisam mogao delati nikaj pametnije pa sam poslije operacije prostudiral friško primljeni račun. Mogu javno reči da je max sve korektno bilo nabrojeno, od sati rada operacije do potrošenog materijala i injekcija. To me zainteresiralo i napravili su vrlo korektno i transparentno.

Dobio sam i jučer uz otpusno pismo i račun za toplice, isto tako je sve vrlo korektno.

Nije nikakva reklama, ali rado bi spomenuo da sam imao priliku biti u rukama jedne odlične ekipe fizio terapeuta. Isto tako ih odlikuju ljudske vrline, što na žalost ne mogu tvrditi i za sve pacijente koje sam imao prilike susretati kroz 3 tjedna. Bilo je nekoliko pojedinaca koji ne zaslužuju niti spomen, a kako je tek s njima bolničkom osoblju. Nije im lako najblaže rečeno.

Najnoviji postovi

Na vrh