• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,695
Rado bi ja to delal, usran i smrdi svaki posel na svoj način.

Da nema napretka sad bi bilo na čemu papke čistiti, a nebi prah usisavali u sebe ;)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,688
Pri Habiju ne dolaziš u obzir ako nemaš mišiće i nisi pravo muško. Pitanje diplome i struke se lakše riješi. Travnik, benzinska pumpa i imaš dokumente kakve ti srce poželi. Kak je rekel Plenki - mi delamo kaj hoćemo i nitko nam ništa nemre.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,695
Uf, Travnik... to me vrača u prošlost.... moram iskoristiti priliku koju imam, a ideja mi je upravo sinula u ovoj mojoj ludari

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
512
Meni kod mikrovalnih nekaj drugo ni jasno. Npr. na poslu si gablec grijem u njoj.
Ak ona zagrijava molekule vode, i denem tanjur s varivom nutra na cca 2min, zakaj je tanjur vruči, a varivo topli hladno u slojevima?
Kaj ne bi trebala prvo zagrijati tekuću tvar, pa da onda tanjur preuzme toplinu?

Iz ovog izlazi zaključak da tanjur ima više vode nek varivo.... 🤔
U tvom slučaju lako može biti da je samo varivo zagrijalo tanjur, naročito ako je malo duže zagrijano varivo stajalo u tanjuru. (Toplina je prešla sa variva na tanjur). Mikrovalna je zakon za brzo prigrijavanje male količine hrane, brza odmrzavanja, malo manje za samu pripremu hrane. Mikrovalna ne zagrijava samo vodu, nego i masti, uglavnom zagrijava sve materijale čije molekule titraju na frekvenciji mikrovalnih valova. Nije svaki tanjur pogodan za mikrovalnu, a postoji i posuđe koje je izrađeno da se zagrije (baš sama posuda, dno) djelovanjem mikrovalnih valova.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,293
Svaka mikrovalna bu zagrijala svaki tanjur prije nego varivo. Tanjur vreli,hrana (varivo,grah i sl) u sredini hladno

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
512
U sredini je hladno jer sami mikrovalovi ne prodiru duboko u materijal kojeg griju. Kada otapam smrznuti kruh - izvana može biti prilično vruć, dok je iznutra još smrznut. Zato je potrebno grijati duže vremena sa manjom snagom da se ujednačenije ugrije, miješati ako je moguće, grijati u tanjim slojevima (na primjer smrznuto meso će se puno brže odmrznuti u manjim komadima, nego u jednom komadu).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,695
****** vas mikro valovi i trovanje sa njima.
Sad bum ja del krumpir na tablu nek njega valovi temperature dobiveni drvima ispeču za gablec

Najnoviji postovi

Na vrh