Jučer pred večer smo se vozili u gorice. Vidio sam traktor uz cestu koji je orao u dijelu između pruge i Plitvice. Za nekakvih 3km - 4km dalje, na oranicama uz cestu su stajale prilično velike količine vode. Čaplje su pretraživale vodu. Vrlo je velika razlika u strukturi zemlje, na tom malom potezu uz cestu.
U goricama moji su susjedi več svoje trsje obrezali, povezali, pošpricali i vele mi: pitaju se, **de sam, kaj se "z menom" događa.
Obečao sam im da ih uskoro imam namjeru izjednačiti s rezultatima posla, samo si doziram sadašnje obaveze. 🙃
Sad uz kavu čitam vijesti i vidim da je pokrenut novi krug ludila na drugom kraju svijeta. Izrael i Amerika su počeli preoravati zemlju Iran. Iako smo kao jako daleko, složili budu oni "duboku brazdu", čije posljedice budu došle u bilo kakvom obliku i do nas, malih, nebitnih mrava. Ako ništa drugo u svim našim stranim trgovačkim centrima, našoj sada glavnoj i primarnoj "industriji" (naravno uz turizam), roba bi mogla poskupjeti, radi cijena nafte itd. itd. A možda pokrenu i nove kolone ljudi koji se budu željeli udaljiti iz smrtonosne zone u bolji svijet, kako oni danas još uvijek vide EU.
Ak* trabunjam najte mi preveč zameriti, znate kak to po krčmama, birtijama, opušteno ide.
Daj još jenu rundu i odnesi pamet...