• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,115
Nema nas čega biti sram. Zbog čega i zbog koga?
Naravno da takvi mediji potenciraju svaki događaj koji je na nacionalnoj liniji, ma tkogod da ga napravil (pustimo dotičnog, on im je samo zgodan primjer).
A ne pišu o poslijeratnom genocidu počinjenom od partizana-komunista, koji su pobili skoro pol milijuna ljudi na križnom putu.
Koliko jama s kostima se otkriva svakog dana...no o toj sramoti partizana se ne želi pisati...to se zovu "žrtve poraća", da se stvari ne bi nazvale pravim imenom...

O tome nitko od vas očito ne razmišlja...jer to ne piše na indeksu niti u kojem drugom javnom mediju...

Mene zanima istina, a ne skrivanje i iskrivljavanje iste...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,115
A tko stalno potencira rasprave o partizanima i predbacuje svakom Hrvatu da je Ustaša?
Oni koji od toga dobro žive (SDP i da dalje ne nabrajam...), jer da toga nema, ispali bi beskorisni (kak i jesu)...ali svaka sila za vremena...a njihovo prolazi ...
HDZ pod anemičnom diktaturom igra s njima igrice, dok mi to sve plaćamo...i nikak da krenemo naprijed. ali i anemija prolazi...nadam se da novi ljudi budu dovoljno pametni da to strpaju u ropotarnicu povijesti, pa u Remetinec kak i njegvog prethodnika...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,115
V kojem smjeru se krenulo,za par let bumo se vrnuli na Matiju Gupca i Franju Tahija. Samo da se zamaskira današnja sramota i lopovluk
Sramota i lopovluk kreću od svakog od nas koji je spreman dati novce ili se pokoriti radi svojeg osobnog interesa.
Kad to prestane (a potencira se podaništvo) tad bumo mogli krenuti naprijed...
I sam odnesem kavu ili bombonjeru sestri ili doktoru, da im na kraju pokažem zahvalua... ali ne dajem novce za usluge ...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,475
Dok je nas takvih kakvi jesmo lako je sa nama upravljati i potkurivati. Razni paraziti to dobro znaju i na tome dobro žive. To se danas popularno zove sakupljanje jeftinih političkih bodova. Dok im narod daje glasove i stalno iznova se upušta u priču o partizanima i ustašama njima je dobro. Ma nije problem u njima nego u nama koji ih ne opalimo nogom u guzicu i natjeramo ih da se zaposle i da žive od svog rada i žuljeva. Okrenimo se sadašnjosti i budućnosti. Ako ne radi sebe onda radi svoje djece i unučadi. Nemojmo dozvoliti da se i oni nastave baviti sa prošlošću zato kaj mi tu stranicu nismo konačno zatvorili. Nemamo pravo da tu zarazu prenosimo na njih.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,219
Nema nam pomoći dok se sami ne požderu!
"Ugradili" su toliko uhljeba kojima je odlično i da ti ne izgube svoj položaj stalno će podupirati glavodržitelje.

• Tužno
Reactions: ZJ

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
816
Kako vrana vrani nikada ne kopa oči, tako se i birokrati neće međusobno istrijebiti (sami od sebe) kolikogod mi to čekali i bili strpljivi.... za takav tok događaja potreban je mali poguranac koji može doći samo izvan birokratskog aparata. To je posao politike ali kako je upravo politika stvorila taj problem sigurno je da ga oni neće moći riješiti bez jakog poticaja tipa da politici ovisi opstanak o riješavanju tog problema.
Što se tiče povijesti ima tu puno slojeva o kojima treba raspravljati (da ne ponovimo iste greške) ali rasprava mora ići u smjeru razmatranja svih aspekata tih događaja a ne samo da si biramo da pišemo/diskutiramo o onom dijelu koji nekome trenutno paše, a da ostalo bude tabu-tema. Inače rasprave o tome nemaju nekog većeg smisla. I da, ako želimo shvatiti te događaje moramo imati na umu da standardi političkog i pravnog života danas nisu ni približno jednaki ondašnjim standardima. Potpuno je krivo promatrati ondašnji svijet kroz moderni način poimanja politike i prava. I to treba važiti za sve strane koje su učestvovale u ondašnjim događajima. Da bi shvatio povijest moraš imati mogućnost držati u glavi nekoliko sasvim suprotnih ideja a koje sve mogu biti u nekim svojim dijelovima ispravne a opet međusobno suprostavljene..... ali to je već 'viša matematika', nedostupna razina za većinu učesnika takvih rasprava.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,783
Uspel je ZJ dati veliki poguranac pljuvanju po partizanima i komunistima i usput je iskoristil priliku da se napljuje i po novinama koje njemu ne odgovaraju. Kao i uvjek.
Pa ne pjeva onaj spremić o partizanima i komunizmu.
Ali Zj-u je pasalo da malo okrene vodu na svoj mlin... još da je dabar probušil avion koji zaprašiva.... a jučer, prekjučer je bil pri meni i bil je normalan, spominjali smo se tak lepo, međusobno podučavali novoj tehnici i žalili za starom.....pravi pajdaši.

Znaš ti ZJ čega je mene sram. Sram me kaj sam nosil onu smrdljivu uniformu i spal pod ovim drvenim mostom sa kojeg je slika uslikana jer nije bilo mjesta u lovačkoj kući i štagljima kraj nje.
Znaju ljudi kaj je tu danas, kak danas izgleda i gde to je.... a pamte i kak je izgledalo prije nego sam ja slikal.

Veliš tebe zanima istina, a mene zanima gde si ti onda bil? Ti i taj kojeg zagovaraš?
I zanima me dali bi ja smel sa ovog mosta danas ispaliti par metaka i u kakvoj ustanovi bi zavrišil i na kak dugo?
A boli me kxxxc za ljude o kojima on i njemu slični sa obje ili sve tri strane pjevaju.
Nebi se ni ja svoje tužne povjesti dotaknul da me ne boli i da me taj spremič na nju ne podsječa......

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
137
Evo sad imamo i na pismeno (u videu). Ko nakon i ovoga spomene ljubicicu bijelu i jos veli nekaj dobroga o njemu u najmanju ruku je za promatranje.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,576
Od 5 sati smo ja imoja draga na nogama. Sad smo došli doma, z našeg smo brijega prešli i na treči da pomognemo kolegici. Odmah je osvanuo i susjed, kaj bum ja sad njoj popravljal. I on i njezin bratić joj nisu nimalo pomogli, sada to kolegica zna, meni je supruga asistirala ja uredio. Kolegica je šokirana pozitivnim rezultatom i saznanje kako su ju vukli za nos ohoho vremena. Bude im "naplatila", zna ona biti i ljuta.

Sjeo sam na par minuta i čitam ovo. Amerikanci su bacili dvije atomske na Japan, danas surađuju.
Nijemci su s Hitlerom pobili pola Evrope, svi bolje hrle u Njemačku nego u HR.
Ovo stalno dizanje koljača bilo koje vrste i fele, iz ropotarnice povijesti od strane Tomsona, Dabre, Keleminca, te svih takvih nastranih za taj dio života meni osobno ogadi dan.
****** sve takve u zdravi dio mozga, ako ga imaju svi partizani, ustaše, četnici, fašisti i dalje svi kojih još ima. Užas ste svi takvi.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,525
Onda sam ja za promatranje. Imal sam prijatelja kojemu je ovaj rat zel sve,zdravlje ,razum i na kraju život. Njegova priča nakon rata ti je glasila ovak. Veli Tuđman mi nismo ratovali u Bosni,a ja sam bil. Mi nismo rušili srpske kuće,ali i ja sam. Mi nismo silovali ,ali i ja sam. I to ga je koštalo zdravlja,živaca i dovelo do toga da digne ruku na sebe. I nije popeval druže Tito,ljubičice bela. Za koga je dal obitelj,zdravlje,život? Ne za Tita nego za takve kao ti @gost1975 ,koji još uvijek raskapate po partizanima i ustašama. Fujjjj!
Ili ti smatraš da je taj čovjek svojevoljno zel pušku i dinamit i odišel na bojište sam? Ili mu je Tito z groba daval direktive?
Pametnije mi je da dalje šutim.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,475
Bilo je vremena za dokazivanje domoljublja. Ve je lako govoriti. Vidim u svojoj ulici da su ve najvekši domoljubi povratnici iz Njemačke. Na hiže su si povešali petmetarske zastave. Ako je veća zastava onda si valjda veći domoljub. Nesretne 91. ih nisi mogel u Njemačku dobiti ni na telefon. Nisu se javljali kaj ih nebi netko zval da se vrnu doma braniti domovinu. Takvi su mi najslađi. Nabijem i njih i njihovo domoljublje. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,475
I onda kaj smo, gde smo? Predlažem javno očitovanje tko je za ustaše, a gdo je za partizane. Dosta je držanja figi vu žepu. Idemo se mi lepo izjasniti pa da konačno znamo gdo je gdo i gdo vu koju tikvu puše. Sebe predlažem za brojanje glasova. Biračku škatulu već ionak imam gotovu od materijala kaj mi je ostal od stare šupe. Škatulu sem napravil kaj bi se mačka macila vu njoj, ali bude poslužila i za glasovanje samo treba požuriti jer se mačka ponovno prilično zdebljala i škatula bi mogla zatrebati.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
137
Deda Marek, svaka vam je na mjestu, postivam i razumijem.
Svakoga covjeka mi je zal. I taj vas prijatelj je na kraju dokazal da je samo covjek.
Na Ausvicu je vijek trajanja oficira bil 2-3 mjeseca koliko sam cital dok si nije zlo napravil. Narod ne zaboravlja tak da netreba brinuti da nas neko bude preskoloval, svako svoju tragediju pamti.
Jos si v jutro mislim jel bi spigl vaditi i neda mi vrabec mira, odsad samo dalekozor.
Svako dobro i picim vun z bertije.

Najnoviji postovi

Na vrh