Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 12,262
To je neka teška priredba za svekoliko pučanstvo!
Teško da bude se to dogodilo, ipak su oni na sličnoj valnoj duljini.Ajde Milanoviću opali čvrgu narančastome da te imamo po čemu pamtiti.![]()
Milanović je najveća enigma uoči najvažnijeg NATO summita od početka rata u Ukrajini. Doznajemo s kim leti u Tursku
Ministri su otišli redovnom avionskom linijom, a predsjednik Vladinim avionomwww.jutarnji.hr
![]()
Imam dosta godina i naslušao sam se ovakvih stručnjaka i nagledao alternative pšenici i kukuruzu. Jedna alternativa su bili nojevi. Zamisli koje je to bilo ruganje s naivnim poljoprivrednicima. Na poljoprivredne sajmove sam vodio djecu kao u zoološki vrt da vide nojeve.IT stručnjak je - po meni - ispravno detektirao osnovne probleme. Da odmah je otvoreno priznao da je radio za Matića (koji je školski primjer i doaen 'rodjačkog kapitalizma' usko vezanog na državu, ali to je naša trenutna realnost) a možemo se i upitati zašto više ne radi tamo i zašto se uputio u privatni biznis sa svim posljedicama te odluke..... (to ga je novinar možda trebao pitati).
No usprkos svemu gdje je radio i što radi sada - u pravu je kada kaže kakvo je stanje u poljoprivredi i nudi neka svoja riješenja koja možda nisu uvijek i za sve primjenjiva, ali ipak nudi nekakvu alternativu postojećem stanju (i usput ruši neke stvorene mitove). Jasno je rekao da se na pšenici ne može ništa zaraditi (što je istina) a na drugim ratarskim kulturama se zarađuje jako malo (ako/kada se zarađuje). I to stanje, naravno, potiče na razmišljanje o alternativnim proizvodnjama. Naravno da se ljudima ne da investirati u nove tehnologije/nove proizvodnje u nesigurnom okruženju rodjačkog kapitalizma koji je očito primarno u interesnoj funkciji određene grupe politički-povezanih ljudi.
Ali bez obzira na okruženje i stanje stvari problem je detektirao ispravno.