• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
4,175
Već sam 2 lete premašil zadani rok završetka.. Tak da kaj ti je još 2 lete 🤭
A eto stalno nekaj drugo, bitneše. Nadam se da bude uskoro i Kramer na redu.. 💪💪

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,209
Da je samo poderotina...
Nemoj da ti se nasljednici na grabi probude :cry:

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,801
JA ne znam kaj se čudite za župana... to je Lika...tamo je prst u guzicu pozdrav, a žavaljenje i šlatanje pusa za ročkas :)

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
967
Nije to bilo kakav pozdrav, to je stari lički pozdrav. Čudim se kako ga već nisu upisali u narodnu baštinu - treba to kulturno blago zaštiti da ga drugi ne ukradu.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
967
Carney je budala. Čovijek je dosolvno do nekidan uredno živio, radio i zgrtao lovu na burzi baš u tom istom SADu - a sada kad je postao premijer Kanade SAD mu - odjednom - nikako ne paše. Da sutra izgubi premijersku poziciju trenutno bi se vratio u SAD, jer su mu tamo jasle puno obilnije, nego u Kanadi kojom 'uspješno' rukovodi.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,546
Da si katolik, znao bi 👍🙏
Izvini molim te da sam znao nebi ni pitao, zato pitam da mi neko pojasni. Mene interesuje tumacenje te stvari, ko sve moze da se svrsta u taj termin ili kako je to kod vas uredeno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,209
Isto kao i kod vas, ovo veli vegeta:

1. Na bosanskom jeziku (opći i književni kontekst)
Ako prevodiš samu izreku na standardni bosanski jezik, ona glasi gotovo isto kao na hrvatskom ili srpskom:
  • „Ljubi bližnjeg svog“ ili „Voli bližnjeg svog“.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,546
Isto kao i kod vas, ovo veli vegeta:

1. Na bosanskom jeziku (opći i književni kontekst)
Ako prevodiš samu izreku na standardni bosanski jezik, ona glasi gotovo isto kao na hrvatskom ili srpskom:
  • „Ljubi bližnjeg svog“ ili „Voli bližnjeg svog“.
Ko je bliznji, ko je sve obuhvaćen tim terminom.
Zasto pitam, pop je ljubio bliznjeg svog kaze Ljeska. Po momo znanju vasem svestenom licu je zabranjeno ljubljenje bilo koje zenske osobe, bliza ili dalja...i da ode u bangladeš i to učini.
Po mom crkvenom pravilu blizi rod je krvni rod glavno koljeno do 9, bocno i pobocno do 6, zatim usvoioc ili usvojebik, lica koja su se obavezala moralno da će nekoga njegovati i hraniti i lica koja su se na poseban naci obavezali prema nekome.
U našem crkvenom pravilu stoje ne cini preljubu sa blizem svojim. U crkvi možes se sa jednom osobom vjencati i to ostaje. Pravno više puta.

Najnoviji postovi

Na vrh