• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poljoprivredna komora

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
125
Obaveza biti član i time plaćati članarinu je propisana zakonom.
Tko misli da će to izbjeći... bojim se da se neće usrećiti.

Da je tih 10 eur-a najveći problem bi mi živjeli u raju na zemlji. Meni se osobno ne da zafrkavati i riskirati neugodnosti radi toga pa uredno plaćam članarinu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,676
Nikada nikakve koristi od onoga kaj se mora prisilno plaćati. Onaj tko radi za korist svojih klijenata naplaćuje bez prisile.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,675
Nikada nikakve koristi od onoga kaj se mora prisilno plaćati. Onaj tko radi za korist svojih klijenata naplaćuje bez prisile.
U najmanju ruku, mogli su poslati uplatnice (bilo kojim putem).

MarkoD

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
163
@ZJ ja zahtjevam vec godinu dana da mi posalju poštom,na papiru,kao i svi drugi,oni odbijaju. Platio bi im da su mi poslali,ali posto je njima to tesko napraviti,zamisli sta je onda sa drugim,težim stvarima,kako tek onda postupaju.
Bez računa se ne računa jel 🤭

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,815
Jel došla nekome obavjest o pokretanju ovrhe zbog ne plaćanja članarine?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,448
Jest!
Čika Rožmanić se jako zahuktao i traži 20€ 🤣🤣🤣 Dobit će ih, kad pošalje uplatnicu i svoj plajbaz stavi na papir, malo prošeta asistenticu do pošte i te šeme, da vidimo da mu je stalo do tih 20€, ovako preko poljoprivredne komore šalje, njihovi mailovi uredno stižu u neželjenu poštu, dakle sam poslužitelj ih tretira kao takve, još kad klikneš "unsubscribe" kako da ti znaš da te netko tereti, čista sprdnja kako rade i očekuju da će ljudi biti "uz" njih...

• Like
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,842
Dragi moji kolege forumaši.
35000 članova HPK je dobilo opomene da moraju platiti članarinu za 2021. godinu uz naknadu odvjetniku 20 eura za slanje opomene. To je 35000 nezadovoljnih članova koji se pitaju zbog čega bi trebali platiti članarinu, a nikada nisu potpisali nikakvu pristupnicu, a nisu ni dobili uplatnicu za plaćanje. Sigurno da si to pitanje postavlja i većina onih koji članarinu plaćaju, ali idu linijom manjeg otpora. Nisu to nekakvi preveliki novci, ali je najvjerojatnije u pitanju princip. Zbog čega plaćati nešto od čega nema koristi?
Vjerojatno će svi ili barem velika većina to platiti i život ide dalje.
Meni se nekako teško pomiriti da me netko šiša bez mojega dopuštenja i vleče za nos. Obično pružam otpor i velim ne dam da mi to delate.
Poljoprivrednike ne štiti nitko. Oni su dobri dok čkome i trpe. Sjete ih se prije izbora kad se dijele obećanja kako treba zaštiti poljoprivredu i malog poljoprivrednika. Tako je bilo i na skorašnjim izborima. Gdje su sada ti koji su obećavali zaštitu? Vidim da hodaju po kolinjima i vinogradima sretni i nasmijani.
Nama treba netko tko će zastupati naše interese. Ima puno lokalnih poljoprivrednih udruga, ali od njih nikakve opipljive koristi. Zbog čega onda ne bi iskoristili HPK kad već moramo biti po sili zakona njezini članovi? Zbog čega ne bi u nju izabrali ljude od povjerenja koji će zastupati interese članstva, a ne svoje interese?
35.000 nezadovoljnih članova mogu puno toga napraviti. Mogu promijeniti upravu i predsjednika HPK. Mogu izabrati nove članove koji će se boriti za njihova prava i interese. Uvjet je samo da se jasno i glasno čuje njihov glas nezadovoljstva i spremnost da se imenom i prezimenom i svojim potpisom izjasne da su nezadovoljni i da žele promjene. Tako malo, a tako puno.
Zbog toga sam tražio od gospode administratora da se dopusti pokušaj organiziranja onih koji se bave poljoprivredom na ovome forumu. Ako si sami ne pomognemo nitko drugi nam neće pomoći? Pomogni si sam pa će ti pomoći i dragi Bog.
Da li postoji razlog zbog čega ne bi na ovome forumu pokrenuli malu grudu koja bi se mogla pretvoriti u lavinu koja bi zametala ono što ne valja?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,773
I jesi u pravu, i nisi...ovisno o kutu gledanja.
Hoćeš poticaje, hoćeš fondove, hoćeš de minimis potpore, pa izvoli tih 8 eura plati komori!
Ako se nedaš zahebavati, zatvoriš OPG ko što ga ja zatvorio još 2016. i radiš dalje bez ikakvog stresa. Ali, to je samo za hrabre, ne za ovce! 🤠

• Like
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,842
To ispada kao da pobjegneš u šumu dok zarati i tamo se skrivaš i čekaš da rat završi. Po meni ako nešto ne valja to treba odstraniti i graditi iznova. Ne skrivati se i zatvarati oči pred problemom.
No, budući da sam natukel puno let i da imam svakojakog životnog iskustva dobro znam da je ova moja inicijativa u startu osuđena na propast, ali ne bi ja bil ja da nisam barem probal. Idem i ja platiti tu vražju članarinu pa da sam onda miran, zadovoljan i sretan jer znam da mi netko drugi kroji gaće.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,773
A ne, ne...nisam ja pobjegao, ja sam preduhitrio sva njihova "ponašanja" prema meni, jer nosim to prokletstvo da vidim što će se unaprijed događati...
konkretno mislim da je dobro da su ljudi dobili opomene, štoviše, još je i bolje da ih ovrši fiškal, jer onda će se zatvoriti jedan dio OPG-ova koji postoje još samo na papiru iz nekih suludih razloga. Nije dobro što će ljudi platiti, ali je dobro što će se gašenjem takvih OPG-ova baza komori smanjiti, pa će se doprinos iz godine u godinu povećavati.
Kad bude za desetak godina doprinos 100+ eura, tek tada je za očekivati neke promjene...ovako, za mali iznos, neće nitko...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,842
Ne vjerujem da i onda bude promjena. Možda tek nakon nekoliko generacija. Ovaj narod ne želi promjene. Zato su nam gazde uvijek bili Pešta i Beč.

Najnoviji postovi

Na vrh