• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

pomoć u identifikaciji stroja

O

oseloth

Guest
evo da ne spamam ostaleforume, pitanje je banalno.
Postoji li i ako da kako se zove stroj koji u isto vrijeme kosi ostatke usjeva i usitnjava ih u piljevinu. recimo da se kosi pšenica ili kuruza i da u prikolicu baca usitnjenu biomasu. planiram nagodinu konoplju saditi pa se oboružavam znanjem no ne poznajem specijalizirane strojeve. nemojte mi reći kombajn jer mislim da on samo slaže otkos iza sebe.

hvala
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
ovako nesto?

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=fRiJjMOtksg[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=XitGgE3PiuI[/YT]

a za kukuruz samo u youtube upisi siliranje i imas snimaka koliko ti srce zeli ;)
 
O

oseloth

Guest
Ovaj drugi recimo. Da li on usitnjava sve pa i žito u tu hrpu ili je žito prije pokupljeno a usitnjava samo ostatak? ne mogu razaznati.

gledao jesam neke filmove o siliranju ali sam ja shvatio da on radi kao mali kombajn i na onaj izbacivač baca samo očišćeni kukur a ostatke ostavlja

edit
ah pa da, prvo trebam naučiti šta silaža znači. hehe

nego šta mislite koliko sitno samelje pšenicu recimo?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Evo ovako nesto bi mozda moglo.
Silo tarupi/mulcer
Ovakav stoj moze da kosi i usitnjava travu ili vec neku drugu masu, a i da kupi i usitnjava vec pokosenu travu ili zito. Travu moze dosta dobro da usitni, zrno nemoze da usitni.
 

Najnoviji postovi

Na vrh