Red je da napišem neke utiske posle dvije godine na selu .
Našli smo kucu sa pola hektara okucnice i 15-ak hektara njiva livada i sume . Jeftinije bilo tako djuture da se kupi . Sve taman koštalo koliko garaža u Budvi . Nerealno ali takva je cijena bila .
To je više zaseok nego selo . Kuca u stanju da se potpuno renovirala . Postavljena ograda . Napravljena stala za tri rade koza i za kravu . Boksovi za živinu , bazenčići za patke i slično .put katastrofa ali lada nova je zakon . Internet samo mobilni i to 2g . Potočić i bunar na placu . Veći dio dvorišta je bio za pse i tu su već počele priče već pretpostavljate kakve . Kaf smo stavili u svaku prostoriju klimu uključujući i štalu to je već od par njih pocelo da biva zavist i mržnja . Posto se ne stidim da kažem da nešto ne znam i da to pitam , lijepo sam otišao u Francusku na dvonedeljni kurs za pravljenje kozjeg sira . Švajcarska bila mnogo skuplja . Vani sam nabavio tri plus jedan od tri rase koza , platio profesora sa fakulteta da mi ih odabere . Za kravu isto . Za zamorce nisam uspio dobiti dozvolu uvoza ni od Srbije ni od Crne Gore .
Sve hektare viska tj can dvorišta smo dali u najam . Tako da smo posle godinu imali hrane i drva za grejanje .
Naručili stotine raličitih vrsta bakterija i svega za sireve i uglavnom se sa tim igrali . Pa recimo da nije se mnogo bacalo .
Sve je to išlo odlično ali !
Uvjek jedno ali koje sreću curi kvari .
Čitava okolina nema više id dvestotinak ljudi e od svih njih desetak su počeli da prave probleme . Od peckanja sto cd klima za koze i slično do pokušaja trovanja pasa . E sad posto mi je svaki pas jako vrijedan na to nisam mogao ocutati . Prvi put sam samo rekao da se ne igraju a posle drugog pokušaja sam tom liku posao u kucu i sa snimkom sa kamere gdje se vidi šta pokušava rekao da lijepo uzme i da to pojede pisto je tvrdio da nema otrova . Bilo je toga još , postavljanje eksera po putu .
I neki zaključak . Zbog desetak ljudi koji svoje bihedne promašene živote žive tako sto zlo rade mnogi kojima smo bili dragi i koji su imali korist id nas . Id mlijeka sira i svega jer šta smo supruga i ja mogli potrošiti od tolike bašte voća i stoke a plus sto sam svaki mjesec kupovao kravu ili bika za pse .
Ali eto uspjeli li su da nas otjeraju . Naravno mogli smo mi to lako rešiti . Njima dvojici trojici polomiti kosti i bili bi ko bubice ali nismo htjeli tako .
Suma sumarum posle rasprodaje živine i stoke ostali smo mekih pedesetak hiljada u minusu . Ali dobro to je cijena . Lično noje nam zao upoznali smo divne ljude kojima smo ostavili da sve to brz centa koriste ali uz opomenu svima koji imaju ideje kao mi neka obavezno uzmu u obzir sitne duše , neuzivljene bitange , mangupe koji to nisu ali znaju ko zadnje ,,,,, iza ledja pričati i raditi .