Ja sam već bio u agenciji i prijavio se za poticaje, ali nisam rekao da je vočnjak zatravljen. Jel mogu to naknadno?
Zanima me koliki je prag poticaja za obavezni ulazak u sustav PDV-a? Za ovu god bi trebali dobiti oko 27 000 kn ( prijelazna eko proizvodnja za 2,38 ha). A ukupni primitci od poljoprivredne djelatnosti bi bili oko 15 000 kn.
Nema, uglavnom vam sustav sam izbaci, treba samo dobro proučiti na šta imate pravo i šta koja stavka podrazumijeva i klikati. Npr. novo je ovo zatravnjivane trajnih nasada. Mnogi ne znaju šta je to, pa nisu ni kliknuli za potporu, a trebali su. Meni su ovi iz Bioinspekta rekli da imamo na to pravo jer je voćnjak zatravljen ( sprečavanje erozije i to ) i da se dobije 309 eura /ha.
Nebi baš rekao za ovih 309e...
Zatravljivanje se nemože kombinirati sa ekološkom , odnosno mjere 10 nemogu u kombinaciju sa mjerom 11 ..
Da, to je dodatak, ako samostalno ispunjavate zahtjev samo kliknete na kraju pod zatravnjivanje trajnih nasada, ako Vam zahtjev rade u agenciji onda to trebate naglasiti da je nasad zatravljen i da Vam kliknu.
Eto...caka mora biti...
Znaci ipak biljeg treba...
Ja sam nosio 90...moze bit da je bilo 20+ 70 za izmjenu...