• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POTREBAN PČELARSKI SAVJET: Ideja za olakšanje rada sa košnicama

Vojmeda

Novi član
Tu od
29 Lis 2016
Poruka
1
Drage kolege pčelari, potreban mi je vaš savjet. Sa timom programera započeo sam kreiranje aplikacije koja bi pčelarima olakšala rad sa košnicama. Ako imate malo vremena, molim vas da pročitate moj prijedlog i napišite šta mislite o tome (slobodno budite iskreni).

Aplikacija će omogućiti pčelarima lakšu evidenciju po košnicama, a cilj evidencije je da uštedimo vrijeme i povećamo prinose. Takođe, putem naše aplikacije pratiće se genetika rojeva (koja matica daje bolja društva), koristeći podatke iz tih evidencija. Skraćeno, aplikacija bi sadržavala sljedeće:

- evidenciju prinosa po košnici (uz napomene),
- praćenje genetike rojeva,
- mapiranje lokacija na kojima se nalaze košnice (samo za vašu evidenciju).

Svaku košnicu ćete moći označiti kodom, kojeg ćete skenirati svojim telefonom, a potom će aplikacija automatski otvoriti evidenciju za tu košnicu.
Interesuje me, šta vi mislite o tome i da li vi imate dodatne prijedloge? Šta bi naša aplikacija još mogla da sadrži kako bi vam olakšala rad?

Ukoliko želite dobiti aplikaciju na besplatno testno korišćenje (kada bude gotova), ostavite svoj e-mail na ovom linku: https://goo.gl/p0Llhx

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ma sve pet , ako kak mislite to prezetirati medvjedima ?..i gdej budu oni punili sparhphone ?

Tu od
13 Pro 2015
Poruka
54
Nema koristi od tih vaših aplikacija....
Prvi i največi problem je kaj kod rada s pčelama ruke su pune propolisa i voska, meda i svi ti pametni telefoni postanu nefunkcionalni... Pravi pčelar netreba evidenciju on to zna i mora znati i bez tih podataka...

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191
da slazem se kolegom,koristenje moba oko pcela je gotovo nemoguce,
ja se u nuzdi javljam nosom jer dok skinem rukavice vec prestane zvonit
mozda na až kosnicama i da ali na lr-u ako su na otvorenom nema sanse

Najnoviji postovi

Na vrh